runder rollade slowcooker

Heerlijke Runder Rollade uit de Slowcooker – Simpel & Lekker!

Ben je op zoek naar een heerlijke maaltijd met runder rollade? Dan is de slowcooker jouw geheime wapen! Het bereiden van runder rollade kan soms wat uitdagingen met zich meebrengen, maar met de slowcooker wordt het een eenvoudige en smaakvolle klus.

In dit artikel vind je drie heerlijke recepten: Italiaanse runder rollade in rode wijn, runder rollade uit de slowcooker en runder rollade in de pan. Hieronder vind je gedetailleerde instructies voor elk recept.

Recept: Italiaanse Runderrollade in Rode Wijn

Voor dit recept heb je onder andere een runder rollade, rode wijn, groenten zoals wortels en bleekselderij, en kruiden zoals rozemarijn en basilicum nodig. Je bereidt de rollade eerst in een pan en vervolgens laat je het sudderen in de slowcooker met rode wijn en bouillon. De saus wordt ingekookt en op smaak gebracht met zout, peper en honing. Serveer de plakken rollade met de saus eroverheen.

Recept: Runderrollade uit de Slowcooker

Voor dit recept heb je een runder rollade, uien, wortels, bleekselderij, laurierbladeren, tijm, bouillon en boter nodig. Je sauteert eerst de uien en knoflook in boter, voegt de bouillon en mosterd toe, en brengt het geheel op smaak met zout en peper. Leg de rollade in de slowcooker met de groenten en giet de saus eroverheen. Laat de rollade langzaam garen op een lage stand voor 6-8 uur of op een hoge stand voor 4 uur. Serveer de plakken rollade met de saus en eventueel groenten.

Recept: Runderrollade in de Pan

Voor dit recept heb je een runder rollade en ossewit of boter nodig. Je bakt de rollade in de pan totdat alle kanten mooi bruin zijn en vervolgens temper je het vuur en draai je de rollade regelmatig om. Na ongeveer een uur is de rollade klaar. Je kunt het warm of koud serveren, eventueel met een warme saus. Dit recept is erg simpel maar toch heerlijk!

De Voordelen van een Rollade uit de Slowcooker

Een rollade langzaam garen in de slowcooker heeft vele voordelen. Het vlees wordt zacht en mals, behoudt zijn vochtigheid en droogt niet uit zoals bij bereiding in de oven. De smaken worden intenser en geconcentreerder door de langzame en constante warmte. Bovendien is het bereiden van een rollade in de slowcooker eenvoudig en vereist het weinig inspanning. Je kunt de ingrediënten in de slowcooker leggen en de juiste temperatuur en tijd instellen, waarna je andere dingen kunt doen terwijl de slowcooker zijn werk doet.

Hoe Maak je een Rollade in de Slowcooker?

Het basisrecept voor het bereiden van een rollade in de slowcooker begint met het aanbraden van de rollade in een pan. Vervolgens voeg je groenten, kruiden en bouillon toe aan de slowcooker, samen met de rollade. Laat de rollade langzaam garen op een lage stand gedurende 6-8 uur. Haal de rollade uit de slowcooker, laat het rusten en serveer het met de saus en eventueel groenten. Je kunt ook experimenteren met verschillende smaakvariaties door extra ingrediënten toe te voegen.

Tips voor een Succesvolle Rollade uit de Slowcooker

Enkele tips voor een succesvolle rollade uit de slowcooker zijn het kiezen van de juiste rollade met voldoende vet en zenuwen, het aanbraden van de rollade voor extra smaak, het toevoegen van voldoende saus of bouillon om uitdroging te voorkomen, het toevoegen van groenten voor extra smaak en het laten rusten van de rollade voor het aansnijden. Verder kun je experimenteren met verschillende smaakvariaties door toevoeging van verschillende ingrediënten. Volg deze tips voor een heerlijke en smaakvolle rollade uit de slowcooker.

Aandachtspunten:

 • Kies de juiste rollade voor een sappige en smaakvolle bereiding
 • Bruin de rollade voor extra smaak
 • Vul de slowcooker aan met voldoende saus of bouillon
 • Laat de rollade rusten voor het aansnijden
 • Experimenteer met verschillende smaakvariaties

Recept: Italiaanse Runderrollade in Rode Wijn

Voor dit heerlijke recept van Italiaanse runderrollade in rode wijn heb je enkele smaakvolle ingrediënten nodig. Denk aan een sappige runderrollade, een goede rode wijn, verse groenten zoals wortels en bleekselderij, en aromatische kruiden zoals rozemarijn en basilicum.

De bereiding begint met het aanbraden van de rollade in een pan. Hierdoor krijgt het vlees een mooie bruine kleur en komen de smaken goed vrij. Vervolgens leg je de rollade in de slowcooker en voeg je de rode wijn en een beetje bouillon toe. Dit zorgt voor een heerlijke smaak en zorgt ervoor dat de rollade lekker mals wordt.

Laat de rollade langzaam garen in de slowcooker, terwijl de smaken zich langzaam ontwikkelen. De saus wordt ingekookt en krijgt een heerlijke diepte en intensiteit. Breng de saus op smaak met zout, peper en een vleugje honing voor een perfecte balans.

De Italiaanse runderrollade in rode wijn is de perfecte keuze voor een feestelijke maaltijd of een speciale gelegenheid. Serveer de plakken rollade met de smaakvolle saus eroverheen en geniet van de heerlijke combinatie van mals vlees, rode wijn en aromatische kruiden. Buon appetito!

IngrediëntenBereidingstijd
Runderrollade15 minuten
Rode wijn4 uur slowcooker
Groenten (wortels, bleekselderij) 
Kruiden (rozemarijn, basilicum) 
Bouillon 
Zout, peper, honing 

Recept: Runderrollade uit de Slowcooker

Slowcookers zijn perfect voor het langzaam garen van runderrollades. Met dit eenvoudige recept creëer je een heerlijk sappige en malse runderrollade, boordevol smaak. Hieronder vind je de instructies om deze smakelijke slowcooker runderrollade te bereiden.

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 1 runderrollade
 • 2 uien, gesneden
 • 2 wortels, in plakjes
 • 2 stengels bleekselderij, in plakjes
 • 2 laurierbladeren
 • 2 takjes tijm
 • 250 ml runderbouillon
 • 30 g boter
 • 1 eetlepel mosterd
 • Zout en peper naar smaak

Volg deze stappen om de runderrollade in de slowcooker te bereiden:

 1. Verhit de boter in een pan en sauteer de uien tot ze zacht zijn.
 2. Voeg de wortels en bleekselderij toe en bak ze een paar minuten mee.
 3. Voeg de laurierbladeren, tijm, runderbouillon, mosterd, zout en peper toe. Roer goed door.
 4. Leg de runderrollade in de slowcooker en giet de groenten en saus eroverheen.
 5. Zet de slowcooker op een lage stand en laat de rollade langzaam garen voor 6-8 uur, of op een hoge stand voor 4 uur.
 6. Haal de rollade uit de slowcooker en laat het even rusten voordat je het aansnijdt.
 7. Snijd de rollade in plakken en serveer het met de groenten en saus.

Met dit recept geniet je van een heerlijke runderrollade uit de slowcooker, perfect voor een feestelijke maaltijd of gewoon als je zin hebt in iets lekkers. De slowcooker zorgt ervoor dat de rollade lekker mals en sappig wordt, terwijl de groenten en saus zorgen voor een heerlijke smaakcombinatie. Probeer het zelf en geniet van dit smakelijke gerecht!

Recept: Runderrollade in de Pan

Voor dit heerlijke recept van runderrollade in de pan heb je slechts een paar eenvoudige ingrediënten nodig. Het is een simpele maar smaakvolle manier om een sappige en malse rollade te bereiden.

Benodigdheden:

 • 1 runderrollade
 • Ossewit of boter

Volg deze stappen om de rollade in de pan te bakken:

 1. Verhit een klontje ossewit of boter in een pan op middelhoog vuur.
 2. Wanneer de vetstof heet is, voeg je de runderrollade toe en braad je deze aan alle kanten mooi bruin. Dit zorgt voor extra smaak en een mooie korst.
 3. Zodra de rollade mooi bruin is, verlaag je het vuur tot een laag niveau.
 4. Keer de rollade regelmatig om om te voorkomen dat deze aanbrandt.
 5. Laat de rollade ongeveer een uur zachtjes bakken totdat deze gaar is. De exacte bereidingstijd kan variëren, afhankelijk van de grootte van de rollade.

Je kunt de rollade warm of koud serveren, afhankelijk van je voorkeur. Een warme saus past hier perfect bij. Dit recept is eenvoudig, maar de smaken zijn absoluut heerlijk!

runderrollade in de pan

Disclaimer: De afbeelding dient ter illustratie en kan afwijken van het daadwerkelijke resultaat van het recept.

De Voordelen van een Rollade uit de Slowcooker

Een rollade langzaam garen in de slowcooker heeft vele voordelen. Het vlees wordt zacht en mals, behoudt zijn vochtigheid en droogt niet uit zoals bij bereiding in de oven. De smaken worden intenser en geconcentreerder door de langzame en constante warmte. Bovendien is het bereiden van een rollade in de slowcooker eenvoudig en vereist het weinig inspanning. Je kunt de ingrediënten in de slowcooker leggen en de juiste temperatuur en tijd instellen, waarna je andere dingen kunt doen terwijl de slowcooker zijn werk doet.

Slowcookers zijn ontworpen om voedsel langzaam en gelijkmatig te garen. Dit zorgt ervoor dat de rollade volledig gaar wordt, mals en sappig blijft, terwijl de smaken zich ontwikkelen en versterken. Het langzame kookproces zorgt er ook voor dat het vlees niet uitdroogt en behoudt het zijn natuurlijke vochtigheid. Hierdoor krijg je een heerlijke rollade die smelt in je mond.

Een ander voordeel van het gebruik van een slowcooker is dat het weinig inspanning vergt. Je hoeft de rollade alleen maar voor te bereiden, in de slowcooker te plaatsen en de juiste instellingen te selecteren. Vervolgens kun je de slowcooker veilig alleen laten terwijl het zijn werk doet. Dit maakt het ideaal voor drukke mensen die graag een heerlijke maaltijd willen bereiden zonder er constant bij te hoeven zijn.

Met een slowcooker kun je ook gemakkelijk experimenteren met verschillende smaakvariaties. Je kunt verschillende kruiden, specerijen en sauzen toevoegen om je rollade een unieke en verrukkelijke smaak te geven. Door de langzame bereidingstijd hebben de smaken voldoende tijd om in het vlees te trekken, waardoor je een gerecht krijgt dat vol is van smaak.

voordelen slowcooker
Voordelen van een Rollade uit de Slowcooker
Zacht en mals vlees
Behoudt vochtigheid
Intensere smaken
Eenvoudig en weinig inspanning
Experimenteer met smaakvariaties

Hoe Maak je een Rollade in de Slowcooker?

Een rollade bereiden in de slowcooker is een eenvoudig en smakelijk proces. Hieronder vind je het basisrecept voor het maken van een heerlijke rollade in de slowcooker.

Basisrecept Rollade in de Slowcooker

Ingrediënten:

 • 1 runderrollade
 • Uien
 • Wortels
 • Bleekselderij
 • Laurierbladeren
 • Tijm
 • Bouillon
 • Boter

Stappen:

 1. Sauteer de uien en knoflook in boter in een pan.
 2. Voeg de bouillon en mosterd toe aan de pan en breng op smaak met zout en peper.
 3. Leg de rollade in de slowcooker en voeg de saus uit de pan toe.
 4. Voeg de groenten, laurierbladeren en tijm toe aan de slowcooker.
 5. Zet de slowcooker aan op een lage stand en laat de rollade langzaam garen voor 6-8 uur.
 6. Haal de rollade uit de slowcooker, laat het kort rusten en snijd het in plakken.
 7. Serveer de rollade met de saus en eventueel de groenten.

Met dit basisrecept kun je experimenteren door extra ingrediënten toe te voegen, zoals rode wijn, kruiden of andere groenten. Laat je creativiteit de vrije loop en geniet van een heerlijke rollade uit de slowcooker.

Tips voor een Succesvolle Rollade uit de Slowcooker

Als je een heerlijke en smaakvolle rollade uit de slowcooker wilt bereiden, zijn hier enkele handige tips die je kunt volgen:

1. Kies de juiste rollade: Ga voor een rollade met voldoende vet en zenuwen. Het vet zal smelten tijdens het langzame garen, waardoor het vlees sappig en mals blijft. De zenuwen zorgen voor extra smaak en textuur.

2. Braad de rollade aan: Voordat je de rollade in de slowcooker plaatst, is het aanbevolen om het eerst even aan te braden in een hete pan. Hierdoor krijgt de rollade een mooie bruine kleur en extra smaak.

3. Voeg voldoende saus of bouillon toe: Om uitdroging te voorkomen, is het belangrijk om voldoende vocht toe te voegen aan de slowcooker. Dit kan in de vorm van saus, bouillon of zelfs rode wijn. Het vocht helpt de rollade sappig te blijven tijdens het garen.

4. Experimenteer met smaakvariaties: Niet bang zijn om te experimenteren! Voeg verschillende kruiden, specerijen en groenten toe aan de slowcooker voor extra smaak. Denk aan knoflook, ui, tijm, rozemarijn, paprika of champignons. Laat je creativiteit de vrije loop!

Volg deze tips en geniet van een heerlijke en succesvolle rollade uit de slowcooker. Laat de slowcooker het werk doen terwijl jij je kunt verheugen op een smaakvolle maaltijd. Eet smakelijk!

Vergelijkbare berichten