Wat is slow cooking

Wat is slow cooking? 3 manieren om nu te starten.

Als het gaat om slowcooking, zijn er talloze manieren om te beginnen. Maar soms kan het overweldigend zijn om te bedenken waar je moet beginnen. Daarom heb ik hier 3 manieren om te starten met koken in een slowcooker, die je hopelijk zullen helpen om de eerste stappen te zetten naar slowcooking succes.

De eerste manier is om te beginnen met een eenvoudig recept dat je al kent. Heb je bijvoorbeeld een heerlijk stoofschotelrecept dat je altijd in de oven maakt? Probeer het dan eens in de slowcooker te bereiden. Het enige wat je hoeft te doen is de ingrediënten in de slowcooker te doen en het apparaat het werk laten doen. Voordat je het weet, heb je een heerlijke slowcooker-stoofpot op tafel staan.

Een andere manier om te beginnen is door het uitproberen van slowcooker-recepten die specifiek bedoeld zijn voor beginners. Er zijn talloze websites en kookboeken die zich richten op slowcooking voor beginners, en deze recepten zijn meestal eenvoudig te volgen en vereisen niet al te veel ingrediënten. Op deze manier kun je langzaam wennen aan het gebruik van de slowcooker en jezelf vertrouwd maken met de verschillende functies.

Tot slot, als je echt geen idee hebt waar te beginnen, vraag dan om advies van vrienden of familieleden die al ervaring hebben met slowcooking. Zij kunnen je tips geven over welke recepten goed werken en welke ingrediënten je het beste kunt vermijden. Plus, als je samen kookt, is het altijd leuker en gezelliger.

Kortom, er zijn talloze manieren om te beginnen met slowcooking. Dus haal die slowcooker uit de kast, begin met experimenteren en voor je het weet, maak jij de meest heerlijke slowcooker-gerechten waar iedereen van zal smullen. En als het misgaat, kun je altijd nog terugvallen op een ouderwetse diepvriespizza. 😉

Wat is slow cooking?

Slow cooking is een geweldige manier om voedsel te bereiden, omdat het op lage temperatuur en langzaam gaar wordt. Hierdoor krijg je super smaakvolle gerechten die super gezond zijn. Alle vitaminen en mineralen blijven bewaard tijdens deze manier van koken.

Je kunt echt heel veel gerechten maken op deze langzame manier van koken. Vooral soepen en stoofschotels lenen zich er prima voor. Maar eigenlijk niks is te dol, je kunt er zelfs desserts in maken.

Je kunt slow cooking doen in een speciale slowcooker. Maar het kan ook in de oven of op de BBQ. Er zijn zelfs slowcooking zakken op de markt. Je kunt er dus echt alle kanten mee op. En echt het is de moeite waard om het eens een keer te proberen.

De voordelen van langzaam koken op een rijtje.

 1. Langzaam koken is een gezonde manier van koken omdat dan alle voedingsstoffen in het eten bewaard blijven.
 2. Langzaam koken is een handige manier van koken omdat je alles in de pan kunt doen en laten koken terwijl je andere dingen doet.
 3. Langzaam gekookt voedsel is ongelooflijk mals en smaakvol.
 4. Langzaam koken is een geweldige manier om taai vlees te garen zodat het mals en sappig wordt.
 5. Langzaam koken is een geweldige manier om grote hoeveelheden voedsel te bereiden die meerdere dagen kunnen worden gegeten.
 6. De slowcooker kan worden gebruikt om veel verschillende soorten gerechten te maken, waaronder soepen, stoofschotels, gebraad, desserts en meer.
 7. Langzaam gekookt voedsel is zuinig omdat het minder energie verbruikt dan andere manieren van koken.
 8. Langzaam koken is een gemakkelijke manier om te koken zonder het voedsel voortdurend te hoeven bekijken of te roeren.
 9. Met de slowcooker kunnen zowel hartige als zoete gerechten worden bereid.
 10. Langzaam gekookt voedsel is heerlijk en bevredigend.

De slowcooker, hoe gebruik je dit?

Slow cookers zijn er in alle soorten en maten, maar ze hebben allemaal één gemeenschappelijk doel: voedsel langzaam en gelijkmatig koken. De temperatuur van een slowcooker ligt meestal rond de 80-90 graden, wat veel lager is dan de temperatuur van een oven of fornuis. Hierdoor wordt het voedsel langzaam en gelijkmatig gaar, wat resulteert in malse, smaakvolle gerechten.

Slow cookers zijn het meest geschikt voor het maken van soepen, stoofschotels, gebraad en desserts. Je kunt er ook de taaiere stukken vlees in garen, zoals varkensschouder of runderborst, in bereiden zodat ze mals en sappig worden.

Slow cookers zijn ook een geweldige manier om grote hoeveelheden voedsel te bereiden die meerdere dagen kunnen worden gegeten. Opwarmen in de slowcooker is ook super eenvoudig.

Tips voor het gebruik van een slowcooker

 1. Lees het recept grondig door voordat u begint. Dit zal u helpen de ingrediënten en het kookproces te begrijpen.
 2. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voordat u begint. Dit zorgt ervoor dat ze gelijkmatig en goed gaar worden.
 3. Bruin vlees en groenten voordat u ze toevoegt aan de slowcooker. Dit geeft smaak en diepte aan uw gerecht.
 4. Vul de slowcooker niet te vol. Dit kan voorkomen dat het eten gelijkmatig en goed gaart.
 5. Houd het eten tijdens het koken in de gaten. Slow cookers kunnen er lang over doen om voedsel te koken, dus het is belangrijk om af en toe te controleren of het niet aanbrandt of overkookt

Slow cooking in de oven, hoe pak je dit aan?

Je kunt slow cooking in een oven doen zonder dat je een speciaal apparaat hoeft te kopen. Je hebt alleen een oven nodig die een lage temperatuurinstelling heeft. Deze stand is meestal rond de 80-90 graden, wat veel lager is dan de temperatuur van een oven of fornuis

De voordelen van slow cooking in de oven ten opzichte van de slow cooker zijn:

 1. De oven kookt voedsel gelijkmatiger dan de slowcooker, dus je hoeft je geen zorgen te maken over ongelijkmatig gekookt voedsel.
 2. In de oven kunnen grotere hoeveelheden voedsel worden bereid dan in de slowcooker.
 3. De oven is sneller dan de slow cooker – voedsel kan in de oven in 2-3 uur gaar zijn, vergeleken met 4-6 uur in de slow cooker
 4. De oven neemt niet zoveel ruimte in op het aanrecht als de slowcooker
 5. De oven heeft geen bewegende delen, dus hij gaat minder snel stuk dan de slowcooker
 6. De oven produceert minder vocht dan de slowcooker, dus je eten wordt niet zo klef
 7. Je kunt in de oven meer soorten voedsel bereiden dan in de slowcooker

Slow cooking op de BBQ, werkt dat?

Langzaam koken op de BBQ is een geweldige manier om voedsel te bereiden, omdat het minder vocht produceert dan de oven of een slowcooker. Dit betekent dat je eten niet zo plakkerig wordt en minder snel aanbrandt. Je kunt ook meer soorten voedsel bereiden op de BBQ dan in de oven of de slowcooker.

Maar het één sluit het ander niet uit. Gebruik alle methoden van slow cooking gewoon eens uit en laat je verassen door de geuren en smaken die elke methode met zich meebrengen. Iedereen heeft z’n eigen favoriet.

Redenen om slow cooking ook eens te proberen

 1. Langzaam koken is een gemakkelijke manier om te koken zonder het voedsel voortdurend te moeten bekijken of omroeren.
 2. Zowel hartige als zoete gerechten kunnen met de slowcooker worden bereid.
 3. Langzaam gekookt voedsel is heerlijk en bevredigend.
 4. De slowcooker kan worden gebruikt om een verscheidenheid aan gerechten te bereiden, waaronder soepen, stoofschotels, gebraad, desserts en meer.
 5. Langzaam koken is een geweldige manier om grote hoeveelheden voedsel te bereiden die meerdere dagen kunnen worden gegeten.
 6. De lage temperatuur van een slowcooker zorgt ervoor dat het eten langzaam en gelijkmatig gaar wordt, wat resulteert in malse, smaakvolle gerechten.
 7. Slow cookers zijn er in alle soorten en maten, maar ze hebben allemaal één gemeenschappelijk doel: langzaam en gelijkmatig koken.
 8. Langzaam koken is een geweldige manier om taai vlees te garen, zodat het mals en sappig wordt.
 9. De oven kan worden gebruikt om langzaam te koken in een oven zonder een speciaal apparaat te kopen .
 10. Langzaam koken op de BBQ is een geweldige manier om voedsel te bereiden omdat het minder vocht produceert dan de oven of een slowcooker

Langzaam koken is een geweldige manier om voedsel te bereiden, omdat het gebruik maakt van lage temperaturen om malse, sappige gerechten te bereiden. Het is perfect voor drukke thuiskoks die maaltijden willen bereiden met weinig tijd en moeite. Je kunt een slowcooker, oven of BBQ gebruiken om langzaam te koken.


Slowcooking mijn passie. Ik ben een liefhebber van gezond koken en wil anderen inspireren om vaker slowcooking toe te passen. Ik combineer mijn passie voor koken met mijn liefde voor schrijven en ondernemen en woon een groot deel van het jaar in Frankrijk waar ik geniet van heerlijke lunches tussen de middag.

— Els, oprichter cookingslow.nl


Vergelijkbare berichten