Welke standen heeft een slowcooker

Welke standen heeft een slowcooker? En waarvoor je ze gebruikt.

De slowcooker is een fantastische uitvinding voor mensen die van gemakkelijk en lekker eten houden. Maar er zijn wel een paar dingen die je beter niet in een slowcooker kunt doen, zoals ik eerder al heb besproken. Maar naast weten wat je beter niet kan doen, is het ook belangrijk om te weten welke standen een slowcooker heeft en waarvoor je ze kunt gebruiken.

De meeste slowcookers hebben twee of drie verschillende standen, waaronder een lage, hoge en soms zelfs een warmhoudstand. De lage stand wordt meestal gebruikt voor gerechten die langzaam moeten worden bereid, zoals stoofschotels en soepen. Deze stand is ideaal voor het bereiden van taaie vleessoorten, omdat het vlees op deze manier langzaam kan garen en malser wordt.

De hoge stand wordt gebruikt wanneer je gerechten sneller wilt bereiden. Deze stand kan handig zijn als je niet veel tijd hebt om te koken, maar toch wilt genieten van de voordelen van een slowcooker. De hoge stand wordt vaak gebruikt voor het bereiden van gerechten zoals chili, pulled pork en gehaktballen.

Ten slotte is er ook nog de warmhoudstand, die ideaal is voor het warm houden van gerechten als ze eenmaal zijn bereid. Deze stand kan ook worden gebruikt om langzaam gegaarde gerechten op temperatuur te houden voordat ze worden opgediend.

Dus, als je een slowcooker hebt of erover denkt om er een aan te schaffen, dan is het belangrijk om te weten welke standen er zijn en waarvoor je ze kunt gebruiken. Op die manier kun je het maximale uit je slowcooker halen en genieten van heerlijke gerechten die op een gemakkelijke en gecontroleerde manier zijn bereid.

Wat is een slowcooker en wat zijn de voordelen?

Koken in een slowcooker komt er in grote lijnen op neer dat je jouw eten voor een langere tijd op een lage temperatuur gaart. De smaken worden zo goed met elkaar vermengt en de voedzame ingredienten blijven bewaard.

Een slowcooker is ook super geschikt voor drukke gezinnen. Want je stopt ‘s ochtends alle ingredienten in de pan en je doet gewoon je ding. En de pan doet de rest. Je hoeft er dus helemaal niet meer naar op te kijken.

En wees niet bang, hij vliegt niet in de brand. Bijna alle pannen hebben hiervoor een ingebouwde veiligheid. Maar let hier wel goed op als je een pan gaat kopen (de express pot is er bijvoorbeeld eentje).

Welke standen heeft een slowcooker? Alle drie uitgelegd.

Stand low

Koken in een slowcooker op de lage stand is perfect voor gerechten die een langere kooktijd nodig hebben. De lage stand kookt meestal op ongeveer 80 graden, wat de perfecte temperatuur is om voedsel langzaam te koken zonder het te verbranden.

Enkele voorbeelden van gerechten die gekookt kunnen worden op de lage stand zijn stoofschotels en soepen.

Stand high

De stand hoog wordt gebruikt voor gerechten die een kortere kooktijd nodig hebben. De temperatuur op deze stand is meestal rond de 90 graden, wat de perfecte temperatuur is om voedsel snel te koken zonder het te verbranden.

Enkele voorbeelden van gerechten die op de stand hoog gekookt kunnen worden zijn kip en vis.

Warmhoudstand

De warmhoudstand is perfect voor gerechten die bijna gaar zijn of wanneer je nog niet helemaal klaar bent om te eten. Deze instelling houdt de maaltijd op een constante temperatuur, dus het is de perfecte optie voor gerechten die geen hoge of lage stand nodig hebben.

Enkele voorbeelden van gerechten die geschikt zijn voor de warmhoudstand zijn aardappelpuree, macaroni en soep.

Er zijn enkele dingen die niet worden aanbevolen om langere tijd warm te houden in een slowcooker. Gerechten die melk, room of eieren bevatten worden afgeraden om op de warme stand te houden, omdat ze snel kunnen bederven. Verse kruiden worden er ook niet beter op, voeg die daarom op het laatst toe.

Tips om jouw slowcooker zog goed mogelijk te gebruiken

Slow-cookers zijn een geweldige manier om eten te bereiden, en met een beetje kennis kun je er als een pro mee werken. Hier zijn enkele tips en trucs om je slowcooker te gebruiken:

  1. Vul je slowcooker niet te vol. Als je hem te vol doet, wordt het eten niet gelijkmatig gaar.
  2. Bruin je vlees voordat je het in de slowcooker doet. Dit geeft smaak en voorkomt dat het vlees droog wordt.
  3. Kook je eten niet te gaar. De lage stand van een slowcooker is perfect voor gerechten die een langere kooktijd nodig hebben, dus zorg ervoor dat je ze niet op de hoge stand kookt, anders kunnen ze te gaar worden.
  4. Gebruik de “warmhoudstand” als je nog niet klaar bent om te eten. Deze instelling houdt je eten op een constante temperatuur tot u klaar bent om het te eten.
  5. Voeg verse kruiden toe aan het einde van de kooktijd. Dit voegt smaak en voedingsstoffen toe aan uw gerecht.

Slowcooking mijn passie. Ik ben een liefhebber van gezond koken en wil anderen inspireren om vaker slowcooking toe te passen. Ik combineer mijn passie voor koken met mijn liefde voor schrijven en ondernemen en woon een groot deel van het jaar in Frankrijk waar ik geniet van heerlijke lunches tussen de middag.

— Els, oprichter cookingslow.nl


Vergelijkbare berichten