Caesar dressing met de slowcooker

Eenvoudige Caesar dressing met de slowcooker.

Een goede Caesar dressing is het geheime ingrediënt voor een geweldige salade. Helaas is het maken van deze dressing vaak tijdrovend en vereist het specifieke ingrediënten en technieken. Gelukkig is er een oplossing: de slowcooker!

Met de slowcooker kun je een heerlijke Caesar dressing maken, die niet alleen gemakkelijk te maken is, maar ook nog eens vol van smaak is.

Ja, je kunt een Caesar dressing maken in een slowcooker. Het proces is eenvoudig en vereist weinig aandacht. Je kunt de ingrediënten zoals mayonaise, knoflook, mosterd, eieren en Parmezaanse kaas in de slowcooker mengen, op een lage temperatuur zetten en laten sudderen totdat de smaken goed vermengd zijn.

Dit zorgt ervoor dat de dressing een rijke smaak krijgt en de eieren worden gepasteuriseerd. Het is wel belangrijk om de dressing op de juiste manier te bewaren en de houdbaarheid ervan te controleren om te voorkomen dat er ongezonde bacteriën groeien.

Waarom een caesar dressing verhit moet worden.

Er zijn enkele dressings die gekookt moeten worden voordat ze gebruikt worden, zoals Caesar dressing en béarnaise saus. Dit is omdat deze dressings eieren bevatten en door het koken worden de eieren gepasteuriseerd en wordt het risico op salmonella verminderd.

Caesar dressing is een klassieke dressing die vaak wordt gemaakt met mayonaise, knoflook, mosterd, eieren, en Parmezaanse kaas. Andere dressings zoals vinaigrette hoeven niet te worden gekookt omdat ze geen eieren bevatten en de ingrediënten veilig zijn om rauw te eten.

Basis recept Caesar dressing met de slowcooker.

Ingrediënten:

 • 1 kopje mayonaise
 • 1/4 kopje gehakte knoflook
 • 2 eetlepels mosterd
 • 2 eieren
 • 1/2 kopje Parmezaanse kaas, geraspt
 • Zout en peper naar smaak

Instructies:

 1. Meng alle ingrediënten in de slowcooker.
 2. Zet de slowcooker op de lage stand en laat de dressing sudderen voor ongeveer 2 uur, roer af en toe.
 3. Proef de dressing en voeg zout en peper toe naar smaak.
 4. Giet de dressing in een schone, luchtdichte container en koel af in de koelkast.
 5. Gebruik binnen 7 dagen.

Houd er rekening mee dat dit een basisrecept is en je kunt variëren met de hoeveelheid knoflook of mosterd naar smaak. Voeg ook eventueel wat citroensap toe voor een extra frisse smaak. Het is belangrijk om de recepten goed te lezen en de richtlijnen van de fabrikant van de slowcooker te volgen om te zorgen dat de dressing veilig is om te eten.

Hacks voor een optimaal resultaat.

 1. Gebruik roomboter in plaats van boter: Voeg een beetje roomboter toe aan de dressing in plaats van boter, dit zorgt ervoor dat de dressing een rijkere smaak krijgt en minder snel aanbrandt.
 2. Voeg een beetje bloem toe: Voeg een kleine hoeveelheid bloem toe aan de dressing, dit zorgt ervoor dat de dressing dikker wordt en minder snel uit elkaar valt.
 3. Gebruik een thermometer : Gebruik een thermometer om de temperatuur van de dressing te controleren, zodat de eieren veilig gepasteuriseerd worden.
 4. Roer regelmatig: Roer de dressing regelmatig om te voorkomen dat de ingrediënten aan de bodem vastplakken of aanbranden.

Vijf variaties op het basis recept.

 1. Caesar dressing met truffelolie: Voeg 2 eetlepels truffelolie toe aan de dressing voor een rijke en complexe smaak.
 2. Caesar dressing met gegrilde groenten: Voeg 1/2 kopje gegrilde groenten zoals courgette, aubergine of paprika toe voor extra smaak en textuur.
 3. Caesar dressing met avocado: Voeg 1/2 rijpe avocado toe aan de dressing voor een romige smaak en gezonde vetten.
 4. Caesar dressing met gerookte zalm: Voeg 1/2 kopje gerookte zalm in stukjes toe voor een smaakvolle variatie.
 5. Caesar dressing met chipotle: Voeg 1 gehakte chipotle peper uit een blikje toe voor een kleine hoeveelheid pittigheid en smaak. Voeg evt. ook een beetje van het sap toe.

En er zijn online natuurlijk veel meer caesar recepten te vinden. Laat je inspireren en test ze uit.

Tips om de caesar dressing bij te serveren.

 1. Caesar dressing als dipsaus: Serveer de Caesar dressing in een kom met geroosterd brood, groenten of kipfingers voor een smakelijke snack.
 2. Caesar dressing als saus voor gegrilde kip: Meng de Caesar dressing met een beetje mayonaise en gebruik als marinade voor gegrilde kip of kalkoen.
 3. Caesar dressing als saus voor pasta: Meng de Caesar dressing met kokend water en gekookte pasta voor een snelle en eenvoudige maaltijd.
 4. Caesar dressing als saus voor salade: Gebruik de Caesar dressing als een smakelijke toevoeging aan een klassieke Caesar salade of een salade met groene bladeren.
 5. Caesar dressing als saus voor gegrilde vis: Meng de Caesar dressing met een beetje citroensap en gebruik als marinade voor gegrilde vis zoals zalm of tonijn.
 6. Caesar dressing als saus voor rauwkost: Meng de Caesar dressing met gesneden groenten zoals komkommer, tomaat, of paprika voor een frisse en smakelijke salade.

Kan ik een andere kaas gebruiken in plaats van Parmezaanse kaas?

Ja, je kunt andere kazen gebruiken in een caesar dressing. In feite geven veel mensen de voorkeur aan een ander soort kaas zoals feta, gorgonzola of zelfs blauwe kaas voor een extra pittige smaak. Deze kaassoorten hebben een meer uitgesproken smaak dan Parmezaanse kaas en zijn vaak romiger van textuur.


Slowcooking mijn passie. Ik ben een liefhebber van gezond koken en wil anderen inspireren om vaker slowcooking toe te passen. Ik combineer mijn passie voor koken met mijn liefde voor schrijven en ondernemen en woon een groot deel van het jaar in Frankrijk waar ik geniet van heerlijke lunches tussen de middag.

— Els, oprichter cookingslow.nl


Vergelijkbare berichten