warme smoothies uit de slowcooker

Voordelen van warme smoothies uit de slowcooker.

Zijn je ochtenden altijd zo koud en donker dat zelfs de gedachte aan een smoothie je doet rillen? Nou, vrees niet langer! Met deze warme smoothie-recepten voor de slowcooker kun je je de koude winterdagen vergeten en genieten van een heerlijk, verwarmend ontbijt (in bed).

En nee, dit is geen grap. Dus gooi die deken van je af, stap uit bed en laat die slowcooker voor je werken. Trust me, je zult het niet betreuren.

De voordelen van een warme smoothie.

Een warme smoothie maken in een slowcooker is een gemakkelijke en voedzame manier om je dag te beginnen. Niet alleen kalmeert de warme temperatuur je zintuigen en zorgt het voor een gezellige start, de slowcooker helpt ook vitale voedingsstoffen vast te houden. En voor iedereen die niet er niet van houdt om in de koude wintermaanden een koud ontbijt te drinken zijn deze warme smoothies de uitkomst.

Er zijn een aantal smoothies die je warm kunt drinken, zoals:

 1. Warme kruidensmoothie: Dit is een smoothie gemaakt van warme kruiden, zoals gember, kurkuma en kaneel, en kan worden gemengd met zoete aardappel, kokosmelk en honing voor smaak.
 2. Warme havermout-smoothie: Dit is een smoothie gemaakt van havermout, gekookt in melk of water, en kan worden gemengd met fruit, noten en kruiden naar smaak.
 3. Warme chocoladesmoothie: Dit is een smoothie gemaakt van warme chocolademelk, bananen en eventueel andere ingredienten zoals noten of granen naar smaak.
 4. Warme groentesmoothie: Dit is een smoothie gemaakt van warme groenten, zoals spinazie of broccoli, gemengd met fruit en eventueel andere ingredienten zoals noten of granen naar smaak.
 5. Warme kokosnoot-kurkumasmoothie: Meng kokosmelk, kokosschilfers, kurkuma, gember, honing en een beetje peper in de slowcooker en kook op laag vuur tot de smoothie warm is. Voeg eventueel wat fruit naar smaak toe.
 6. Warme banaan-kaneelsmoothie: Meng banaan, amandelmelk, kaneel, honing en eventueel wat noten naar smaak in de slowcooker en kook op laag vuur tot de smoothie warm is. Voeg eventueel wat gekookte havermout toe voor een extra vullend ontbijt.
 7. Warme spinazie-perzikk smoothie: Meng spinazie, perziken, amandelmelk, kaneel en honing in de slowcooker en kook op laag vuur tot de smoothie warm is. Voeg eventueel wat gekookte havermout toe voor een extra vullend ontbijt.
 8. Warme aardbeien-bosbessmoothie: Meng aardbeien, bosbessen, amandelmelk, kaneel en honing in de slowcooker en kook op laag vuur tot de smoothie warm is. Voeg eventueel wat gekookte havermout toe voor een extra vullend ontbijt.
 9. Warme wortel-appelsmoothie: Meng geraspte wortelen, appelmoes, amandelmelk, kaneel en honing in de slowcooker en kook op laag vuur tot de smoothie warm is. Voeg eventueel wat gekookte havermout toe voor een extra vullend ontbijt.

Het is belangrijk om te onthouden dat warm drinken van smoothies niet geschikt is voor alle ingredienten, zoals raw eiwitpoeder of probiotische supplementen. Controleer altijd of de ingredienten geschikt zijn voor warme temperaturen voordat je een warme smoothie maakt.

Kan ik alle soorten ingredienten gebruiken voor een warme smoothie in een slowcooker?

Ja, je kunt bijna alle soorten ingrediënten gebruiken voor een warme smoothie in een slowcooker. Het is echter belangrijk om te onthouden dat niet alle soorten ingrediënten geschikt zijn voor hete temperaturen.

Rauw eiwitpoeder of probiotische supplementen kunnen bijvoorbeeld beter niet worden gebruikt, omdat ze hun voedingswaarde kunnen verliezen als ze worden blootgesteld aan hoge temperaturen.

Het is ook belangrijk om ingrediënten te kiezen die compatibel zijn met de slowcooker, zoals fruit en groenten, noten en zaden, gedroogd fruit, granen en kruiden. Bovendien zal het toevoegen van gezonde vetten zoals kokosolie of notenboter je smoothie voedzamer en bevredigender maken.

Hacks om van jouw warme smoothies uit de slowcooker tot een succes te maken.

 1. Voeg wat gekookte havermout toe aan je warme smoothie in de slowcooker om het extra vullend te maken.
 2. Gebruik kokosmelk of amandelmelk in plaats van koemelk voor een plantaardige en dierlijk vrije optie.
 3. Voeg wat specerijen toe, zoals kaneel, gember of kurkuma, voor extra smaak en voedingsstoffen.
 4. Probeer groenten, zoals spinazie of broccoli, te verwerken in je warme smoothie voor een extra dosis voedingsstoffen.
 5. Voeg wat noten of zaden toe aan je warme smoothie voor een crunchy bite en extra proteïnen.

Slowcooking mijn passie. Ik ben een liefhebber van gezond koken en wil anderen inspireren om vaker slowcooking toe te passen. Ik combineer mijn passie voor koken met mijn liefde voor schrijven en ondernemen en woon een groot deel van het jaar in Frankrijk waar ik geniet van heerlijke lunches tussen de middag.

— Els, oprichter cookingslow.nl


Vergelijkbare berichten