Soep opwarmen in een slowcooker

Soep opwarmen in een slowcooker: geen haast, wel smaak.

Ik hou ervan om soep te maken in mijn slowcooker. Het is zo gemakkelijk om een grote hoeveelheid soep te maken en in te vriezen. En dan, als ik zin heb, warm ik het weer op in de slowcooker. Door het opwarmen in de slowcooker, behoudt de soep zijn smaak en voedingswaarde, zelfs als ik hem eerder heb gemaakt.

Bovendien kan ik de soep opwarmen terwijl ik bezig ben met andere dingen, zodat ik geen tijd hoef te verspillen aan het staan aan de kook. Ik raad iedereen aan om soep die je eerder gemaakt hebt in een slowcooker op te warmen voor een gemakkelijke en smakelijke maaltijd!

Hoe lang duurt soep opwarmen in een slowcooker?

Soep opnieuw opwarmen in een slowcooker is een geweldige manier om van je favoriete soepen te genieten zonder dat je voortdurend hoeft te roeren of op te letten.

Het duurt ongeveer 4-6 uur om soep in een slowcooker op te warmen, afhankelijk van de hoeveelheid soep en de instellingen van de slowcooker. Als de soep al eerder is gekookt en alleen opgewarmd moet worden, dan zal het minder lang duren dan wanneer de soep vanuit koude toestand opgewarmd moet worden.

Het is belangrijk om de soep af en toe te roeren en te controleren of de gewenste temperatuur is bereikt, zodat de soep niet aanbrandt of te snel gaar wordt. Het is ook aan te raden om de deksel van de slowcooker af en toe te openen om de soep te roeren en om te controleren of de soep niet te snel gaar wordt.

De slowcooker kan ingesteld worden op “low” of “high” en dit kan de tijd die het opwarmen duurt beïnvloeden. Als je op “low” instelt, zal het langer duren dan op “high”, maar de soep zal minder snel gaar worden.

Hacks om het opwarmen van de soep in de slowcooker tot een succes te maken.

Soep opnieuw opwarmen in een slowcooker is een geweldige manier om van je favoriete soepen te genieten zonder voortdurend te hoeven roeren of op te letten. Er zijn enkele eenvoudige hacks die het proces van het opnieuw opwarmen van soep in een slowcooker nog gemakkelijker en succesvoller kunnen maken.

 1. Voeg extra vocht toe: Als u merkt dat uw soep te dik is geworden na het opwarmen, voeg dan extra bouillon of water toe om de soep dunner te maken.
 2. Voeg extra smaak toe: Voeg tijdens het opwarmen extra kruiden of specerijen toe aan de soep voor extra smaak. U kunt ook een paar plakjes bacon of geraspte kaas toevoegen voor extra smaak.
 3. Vermijd het openen van de deksel: Het opwarmen van soep in de slowcooker kost tijd, vermijd daarom het openen van de deksel zo veel mogelijk omdat dit de tijd die het opwarmen duurt kan verlengen.
 4. Gebruik een thermometer: Gebruik een thermometer om de temperatuur van de soep te meten en zorg ervoor dat de soep tenminste op een temperatuur van 74 graden Celsius is voordat u hem serveert.
 5. Gebruik de “warmhoud” functie: Als de slowcooker een “warmhoud” functie heeft, gebruik deze dan nadat de soep opgewarmd is om te voorkomen dat de soep afkoelt en weer opnieuw opgewarmd moet worden.

Soepen die je goed nog een keer kunt opwarmen.

Veel soepen zijn geschikt om later op te warmen in een slowcooker, zoals:

 • Groentesoepen: Soepen met groenten als wortelen, selderij, prei en courgette zijn geschikt, omdat deze groenten goed houdbaar zijn en hun smaak behouden tijdens het opwarmen.
 • Bonensoepen: Soepen met bonen als kidneybonen, kikkererwten en linzen zijn geschikt, omdat deze bonen een stevige structuur behouden tijdens het opwarmen.
 • Aardappelsoepen: Soepen met aardappelen als ingrediënt zijn geschikt, omdat aardappelen goed hun vorm behouden tijdens het opwarmen.
 • Kippensoepen: Soepen met kip als ingrediënt zijn geschikt, omdat kip goed gaar wordt tijdens het opwarmen en behoudt zijn smaak.

Soepen die je minder goed kunt voor een tweede keer kunt opwarmen.

Er zijn ook soepen die minder geschikt zijn om later op te warmen in een slowcooker, zoals:

 • Soepen met vis: Soepen met vis als ingrediënt zijn minder geschikt, omdat vis snel gaar wordt en zijn smaak kan veranderen als hij te lang wordt opgewarmd.
 • Soepen met slagroom: Soepen met slagroom als ingrediënt zijn minder geschikt, omdat slagroom kan scheiden tijdens het opwarmen en zijn smaak verandert.
 • Soepen met eieren: Soepen met eieren als ingrediënt zijn minder geschikt, omdat eieren snel gaar worden en hun smaak verandert als ze te lang worden opgewarmd.

FAQ

Kan ik soep in een slowcooker opwarmen zonder de smaak te veranderen?

Ja, je kunt soep opnieuw opwarmen in een slowcooker zonder dat de smaak verandert. De sleutel tot succes is de juiste temperatuur te vinden en te voorkomen dat de soep oververhit raakt. Dit kan worden bereikt door de slowcooker op stand laag te zetten.

Is het veilig om soep in een slowcooker op te warmen?

Ja, het is veilig om soep opnieuw te verwarmen in een slowcooker, zolang je bepaalde veiligheidsrichtlijnen volgt. Wanneer u soep opnieuw opwarmt in uw slowcooker, zorg er dan voor dat de vloeistof ten minste 174°C bereikt. Deze temperatuur helpt voorkomen dat bacteriën groeien en zorgt ervoor dat de soep volledig gaar en veilig is om te eten. Zorg er bovendien voor dat u de soep vaak roert en het deksel gesloten houdt om een gelijkmatige temperatuur te behouden.

Kan ik soep in een slowcooker opwarmen die ik eerder heb ingevroren?

Ja, je kunt soep in een slowcooker die eerder is ingevroren opnieuw opwarmen. Deze methode is geweldig voor het behoud van de smaken en textuur van de soep zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het snel opwarmen of voortdurend roeren. Wanneer je bevroren soep opnieuw opwarmt in je slowcooker, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je ontdooit het eerst. Voeg zo nodig extra vloeistof toe en roer de soep vaak om voor een gelijkmatige verhitting.

Kan ik soep in een slowcooker opwarmen die ik eerder in een steelpan heb gekookt?

Ja, u kunt soep in een slowcooker opwarmen die eerder in een pan was gekookt. Deze methode is geweldig voor het behoud van de smaken en textuur van de soep zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over constant roeren of de warmtegraad.

Kan ik soep in een slowcooker opwarmen samen met nieuwe ingrediënten?

Ja, je kunt soep opnieuw opwarmen in een slowcooker samen met nieuwe ingrediënten. Dit is een geweldige manier om meer smaak en variatie aan de gerechten toe te voegen zonder dat je helemaal opnieuw hoeft te beginnen.


Slowcooking mijn passie. Ik ben een liefhebber van gezond koken en wil anderen inspireren om vaker slowcooking toe te passen. Ik combineer mijn passie voor koken met mijn liefde voor schrijven en ondernemen en woon een groot deel van het jaar in Frankrijk waar ik geniet van heerlijke lunches tussen de middag.

— Els, oprichter cookingslow.nl


Vergelijkbare berichten