Specerijen gebruiken in slow cooker gerechten.

Specerijen gebruiken in slow cooker gerechten.

Ben je ook zo dol op slow cooker gerechten omdat je het heerlijk vindt om in te dippen met een stokbroodje, of omdat je gewoon te lui bent om te koken op een normale manier? Welkom in de club! Maar wat zijn nu de beste specerijen om te gebruiken in een slow cooker?

Nou, dat is een lastige vraag, want het hangt helemaal af van jouw persoonlijke voorkeuren. Wil je het zoet houden met een snufje kaneel en gember, of juist een pittige slow cooker curry maken met kurkuma en chilipepers? Het kan allemaal! Probeer gewoon een paar specerijen uit en voeg ze toe aan je slow cooker gerechten om te kijken wat jij het lekkerste vindt. En als het een keer misgaat, dan heb je altijd nog die stokbroodjes om op terug te vallen. Enjoy!

Specerijen die perfect zijn voor de slowcooker.

Er zijn een aantal specerijen die zich speciaal lenen voor gebruik in slow cooker gerechten. Dit komt doordat deze specerijen hun smaak en geur behouden tijdens het langzame kookproces van een slow cooker. Hieronder volgt een lijstje met enkele specerijen die geschikt zijn om in een slow cooker te doen:

 • Paprika: Dit geeft een milde pittige smaak aan je gerechten.
 • Koriander: Dit geeft een frisse, citrusachtige smaak aan je gerechten.
 • Kurkuma: Dit geeft een zachte, kruidige smaak aan je gerechten.
 • Gember: Dit geeft een scherpe, pittige smaak aan je gerechten.
 • Knoflook: Dit geeft een pittige, aromatische smaak aan je gerechten.
 • Oregano: Dit geeft een kruidige, pittige smaak aan je gerechten.

Houd er wel rekening mee dat het gebruik van specerijen in slow cooker gerechten anders kan zijn dan wanneer je op een normale manier kookt. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je minder specerijen nodig hebt omdat de smaken langer de tijd hebben om te ontwikkelen. Probeer daarom altijd eerst met een kleine hoeveelheid te beginnen en pas indien nodig meer toe te voegen.

Specerijen die minder geschikt zijn voor in een slowcooker.

Er zijn een aantal specerijen die minder geschikt zijn om te gebruiken in een slow cooker, omdat ze hun smaak en geur verliezen tijdens het langzame kookproces. Hieronder volgt een lijstje met enkele specerijen die minder geschikt zijn om in een slow cooker te doen:

 • Basilicum: Dit kan zijn smaak en geur verliezen tijdens het langzame kookproces.
 • Peterselie: Dit kan zijn smaak en geur verliezen tijdens het langzame kookproces.
 • Tijm: Dit kan zijn smaak en geur verliezen tijdens het langzame kookproces.

Nu zijn dit natuurlijk geen harde regels. Alles valt en staat ook met jouw persoonlijke voorkeuren. Als je bijvoorbeeld basilicum of peterselie lekker vindt in slow cooker gerechten, dan kan je deze specerijen gewoon gebruiken. Probeer gewoon een paar specerijen uit en voeg ze toe aan je slow cooker gerechten om te kijken wat jij het lekkerste vindt.

Specerijen gebruiken in slow cooker gerechten, een paar tips.

 • Maak je eigen specerijenmengsel: In plaats van kant-en-klare specerijenmengsels te gebruiken, kun je ook je eigen specerijenmengsel maken voor je slow cooker gerechten. Dit geeft je de vrijheid om precies de smaken te creëren die jij lekker vindt.
 • Voeg specerijen toe aan het braadvocht: Door specerijen toe te voegen aan het braadvocht van je slow cooker gerechten, kunnen ze hun smaak en geur goed overbrengen op het vlees en andere ingredienten.
 • Gebruik specerijen in marinades: Door specerijen te gebruiken in marinades voor je slow cooker gerechten, kun je de smaak en geur van de specerijen laten intrekken in het vlees voordat je het in de slow cooker zet. Dit kan ervoor zorgen dat het vlees nog smaakvoller wordt.
 • Voeg specerijen toe aan sauzen en bouillons: Door specerijen toe te voegen aan sauzen en bouillons voor je slow cooker gerechten, kun je de smaak en geur van de specerijen laten intrekken in de saus of bouillon, wat het gerecht nog smaakvoller maakt.
 • Maak specerijenpasta’s: Je kunt specerijen een intensievere smaak geven door ze te vermalen of te pureren tot een pasta. Deze specerijenpasta’s kun je dan gebruiken in je slow cooker gerechten.
 • Gebruik specerijen in rubs: Door specerijen te gebruiken in rubs voor je slow cooker gerechten, kun je de smaak en geur van de specerijen laten intrekken in het vlees voordat je het in de slow cooker zet. Dit kan ervoor zorgen dat het vlees nog smaakvoller wordt.
 • Voeg specerijen toe aan gekruide oliën: Door specerijen toe te voegen aan gekruide oliën kun je de smaak en geur van de specerijen laten intrekken in de olie. Deze olie kun je dan gebruiken om je slow cooker gerechten mee te bakken of om te gebruiken als dressings.
 • Maak specerijenpoeder: Je kunt specerijen ook vermalen tot een poeder om ze te gebruiken in je slow cooker gerechten. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld een poeder wilt maken van specerijen die anders moeilijk te verkrijgen zijn.

Slowcooking mijn passie. Ik ben een liefhebber van gezond koken en wil anderen inspireren om vaker slowcooking toe te passen. Ik combineer mijn passie voor koken met mijn liefde voor schrijven en ondernemen en woon een groot deel van het jaar in Frankrijk waar ik geniet van heerlijke lunches tussen de middag.

— Els, oprichter cookingslow.nl


Vergelijkbare berichten