Slowcooker Gerechten met Zoete Aardappel

Het Geheim Van De Perfecte Aardappel Slowcooker Recepten!

Ik ben een enorme fan van slowcookers en ik gebruik ze graag om allerlei heerlijke gerechten te maken. Maar een van mijn favoriete dingen om in mijn slowcooker te bereiden zijn aardappelen. Er is iets magisch aan de manier waarop de slowcooker aardappelen langzaam en gelijkmatig kookt, waardoor ze heerlijk zacht en smaakvol worden.

In deze blogpost wil ik graag mijn favoriete recepten met jullie delen voor het maken van aardappels in de slowcooker. Van aardappelpuree tot aardappelgratin en perfect gekookte aardappelen, ik heb het allemaal geprobeerd en ik kan niet wachten om mijn succesverhalen met jullie te delen.

Dus als je net zo’n fan bent van slowcookers als ik, of als je gewoon op zoek bent naar een nieuwe manier om je aardappelen te bereiden, lees dan verder en ontdek hoe je deze heerlijke recepten zelf kunt maken!

Aardappelen en de slowcooker, een match made in heaven.

Aardappelen zijn perfect geschikt om in de slowcooker klaar te maken omdat ze langzaam en gelijkmatig moeten worden gekookt om hun smaak en textuur te ontwikkelen. De lage en constante temperatuur van de slowcooker zorgt ervoor dat de aardappelen langzaam garen en alle smaken en aroma’s absorberen, waardoor ze heerlijk zacht en romig worden.

Bovendien blijven de aardappelen in de slowcooker veel voedingsstoffen behouden, omdat er weinig vocht verloren gaat tijdens het kookproces. Dit maakt ze niet alleen heerlijk, maar ook gezond en voedzaam. Of je nu kiest voor aardappelpuree, aardappelgratin of gewoon perfect gekookte aardappelen, de slowcooker is de perfecte manier om deze klassieke favoriet te bereiden.

Zoete aardappelgratin uit de slowcooker.

Zoete aardappelgratin in de slowcooker
zoete aardappelgratin gemaakt in een slowcooker

Als je nog nooit een zoete aardappelgratin in de slowcooker hebt gemaakt, dan mis je echt iets geweldigs! De slowcooker zorgt ervoor dat de zoete aardappelen perfect zacht worden en de romige kaassaus alle smaken en aroma’s absorbeert, waardoor een hemelse smaakervaring ontstaat.

Bovendien is de zoete aardappel gratin in de slowcooker ook nog eens heel eenvoudig te maken. Je hoeft alleen maar de ingrediënten in de slowcooker te doen en ze te laten koken terwijl je andere dingen doet. Dit maakt het perfect voor een drukke doordeweekse avond of voor een feestje waar je je handen vol hebt aan andere gerechten.

Slowcooked aardappelpuree, echt een aanrader.

aardappelpuree opwarmen in de slowcooker
Slowcooked aardappelpuree, gemaakt in een slowcooker.

Aardappelpuree maken in een slowcooker is niet alleen lekkerder, maar ook gezonder en makkelijker dan traditionele methoden. De slowcooker zorgt ervoor dat de aardappelen langzaam worden gekookt en alle smaken en aroma’s absorberen, waardoor de aardappelpuree een heerlijke en volle smaak krijgt.

Bovendien worden de aardappelen in de slowcooker gekookt in hun eigen vocht, waardoor er geen extra boter, room of zout nodig is om de puree lekker te maken. Dit maakt het niet alleen gezonder maar ook een geweldige optie voor mensen die een dieet volgen of gezonder willen eten.

En het beste van alles is dat de slowcooker het werk voor je doet! Je hoeft de aardappelen alleen maar te schillen en in stukken te snijden, en dan kun je ze in de slowcooker doen en de rest van de dag iets anders doen terwijl de aardappelen lekker gaar worden. Het resultaat is heerlijke en romige aardappelpuree die zo zacht en smaakvol is dat je je afvraagt waarom je het ooit op een andere manier hebt gemaakt.

De perfecte gekookte aardappel uit de slowcooker.

aardappelen in een slowcooker
zelf chips maken van een slowcooked aardappel.

Als je ooit moeite hebt gehad met het koken van de perfecte aardappel, dan moet je het eens in de slowcooker proberen. Het enige wat je hoeft te doen is de aardappelen in de slowcooker te doen met een beetje water, zout en boter, en ze een paar uur lang te laten koken.

Het resultaat is een perfect gekookte aardappel die heerlijk zacht en romig is, zonder dat hij te gaar of te hard wordt. Het beste van alles is dat je geen extra werk hoeft te doen, de slowcooker doet het werk voor je! Dit is vooral handig als je meerdere gerechten tegelijk wilt maken en niet genoeg tijd hebt om aardappelen op het fornuis te koken.

FAQ Aardappel Slowcooker Recepten

Moet ik de aardappelen schillen voordat ik ze in de slowcooker doe?

Ja, het is het beste om de aardappelen te schillen voordat je ze in de slowcooker doet. Anders kan de schil bitter smaken en de textuur van de aardappelen beïnvloeden.

Hoeveel water moet ik toevoegen aan de slowcooker?

Voeg genoeg water toe om de aardappelen net te bedekken, ongeveer 1-2 kopjes water per 1 kg aardappelen.

Hoe lang moet ik de aardappelen in de slowcooker koken?

Dit hangt af van het recept en de grootte van de aardappelen, maar over het algemeen duurt het ongeveer 4-6 uur op een lage stand en 2-4 uur op een hoge stand.

Kan ik andere ingrediënten toevoegen aan de aardappelen in de slowcooker?

Ja, je kunt bijvoorbeeld knoflook, ui, kruiden of kaas toevoegen om extra smaak toe te voegen.

Hoe kan ik voorkomen dat de aardappelen te zacht worden in de slowcooker?

Controleer de aardappelen regelmatig terwijl ze koken en haal ze uit de slowcooker als ze gaar zijn. Je kunt ook proberen om de aardappelen in grotere stukken te snijden om te voorkomen dat ze te zacht worden.


Slowcooking mijn passie. Ik ben een liefhebber van gezond koken en wil anderen inspireren om vaker slowcooking toe te passen. Ik combineer mijn passie voor koken met mijn liefde voor schrijven en ondernemen en woon een groot deel van het jaar in Frankrijk waar ik geniet van heerlijke lunches tussen de middag.

— Els, oprichter cookingslow.nl


Vergelijkbare berichten