Een kom troost; simpele kippensoep uit de slowcooker.
Als drukbezet persoon weet ik dat het maken van een zelfgekookte maaltijd soms moeilijk in te passen is in mijn dagelijkse schema.
Maar als het weer koud wordt en ik alleen maar behoefte heb aan iets troostends en warms, grijp ik naar dit eenvoudige recept voor kippensoep uit de slowcooker. Want met de slowcooker kun je echt heel makkelijk soepen maken.
Met slechts een paar ingrediënten, wat kruiden en specerijen is het een gemakkelijke manier om een heerlijk gerecht te maken zonder al te veel tijd in de keuken door te brengen.
Deze stevige kom kippensoep zit boordevol smaak en groenten – perfect voor elke dag van de week!
Geniet van deze klassieke winterfavoriet als onderdeel van uw maaltijdvoorbereiding of als last-minute dineridee – in beide gevallen zult je niet teleurgesteld worden!
Inhoud
Voordelen van het eten van deze troostende kom maaltijd kippensoep.
Kippensoep is een tijdloze klassieker omdat hij troost, voedt en verrukt.
Het is niet alleen een gemakkelijke maaltijd om te maken in de slowcooker, maar het heeft veel gezondheidsvoordelen die het nog aantrekkelijker maken.
Het eten van deze kom kippensoep kan het immuunsysteem stimuleren, verkoudheid tegengaan en congestie verlichten.
De groenten en kruiden voegen extra antioxidanten en andere voedingsstoffen toe aan elke portie. Ook grote eters zul je plezieren met deze maaltijd.
Kruiden kippensoep uit de slowcooker voor drukke mensen
Kippensoep is een klassiek gerecht dat warmte en comfort brengt op koude winterdagen.
Voor drukke mensen die geen tijd hebben om complexe maaltijden te bereiden, is dit slowcookerrecept de perfecte oplossing. Je kunt het lekker in de slowcooker laten sudderen zonder het in de gaten te hoeven houden.
Met een paar eenvoudige ingrediënten zoals verse kruiden en specerijen maak je in een handomdraai een heerlijke kom kippensoep!
Kippensoep slowcooker recept voor 1 liter kippenbouillon.
Ingrediënten:
Slowcooker kippensoep
Equipment
- slowcooker
Ingrediënten
- 1 grote kip, gehalveerd
- 1 grote ui, gesneden
- 2 wortels, geschild en in stukjes gesneden
- 3 stengels bleekselderij, gesneden
- 4 koppen kippenbouillon
- 2 theelepels zout
- 1 theelepel peper
- 2 kruidnagels
- 2 laurierblaadjes
- 2 teentjes knoflook
- koriander of peterselie voor garnering optioneel
Instructies
- Leg de gehalveerde kip in de slowcooker.
- Voeg de ui, wortels, selderij, kippenbouillon, zout, peper, kruidnagels en laurierblaadjes toe.
- Zet de slowcooker op stand low en kook het 6-8 uur.
- Haal de kip uit de soep en snijd het vlees van de botten. Voeg het vlees terug aan de soep toe voor een heerlijke bouillon.
- Verwijder de kruidnagels en laurierblaadjes uit de soep.
- Serveer de soep met optionele koriander of peterselie als garnering.
5 variaties voor de beste kippensoep slowcooker.
- Thaise variant: Voeg kokosmelk, currypoeder, gember, knoflook, rode pepervlokken en citroengras toe in stap 2. Roer voor het serveren nog wat verse basilicum door de soep.
- Mexicaanse variant: Voeg geroosterde tomaten, paprika’s, jalapeno pepers, chili poeder en koriander toe in stap 2. Serveer de soep met rijst, avocado, geraspte kaas en tortillachips.
- Marokkaanse variant: Voeg kaneel, komijn, kurkuma, paprika poeder, gedroogde abrikozen, amandelen en raapstelen toe in stap 2. Serveer met couscous en vers gebakken brood.
- Italiaanse variant: Voeg groene bonen, tomaat, basilicum, knoflook, oregano en parmezaanse kaas toe in stap 2. Serveer de soep met spaghetti of gnocchi.
- Indische variant: Voeg tomatenpuree, korianderpoeder, garam masala, kurkuma, ghee, room en gehakte amandelen toe in stap 2. Serveer de soep met naanbrood en yoghurt.
Tips om het recept aan te passen aan jouw smaak voorkeuren.
Als het gaat om het maken van een heerlijke kom maaltijdsoep, zijn er genoeg manieren waarop je dit slowcooker recept kunt aanpassen aan jouw diepe smaak.
Hier zijn enkele tips om het echt eigen te maken:
Kies andere groentes – als je niet houdt van de groentes in dit recept, zoals bleekselderij, zoals bleekse voel je vrij om andere favorieten toe te voegen. Probeer eens champignons, paprika’s, maïs of pompoen toe te voegen.
Experimenteer met verschillende specerijen – gebruik verschillende combinaties van kruiden en specerijen om jouw bouillon een unieke smaak te geven. Komijn, koriander, paprika en chilipoeder werken allemaal goed!
Voeg een eiwitboost toe – als je het meer vullend wilt maken, voeg dan wat bonen of linzen toe voor extra eiwit.
Maak hem romiger – als je op zoek bent naar een romigere soep, roer er dan wat yoghurt of zware room door voordat je hem serveert.
Experimenteer met verschillende garnituren – vul je ‘m aan met vers gehakt, noten en zaden, geraspte kaas of croutons voor extra crunch.
Met dit recept voor bouillon als basis kun je eindeloos variëren! Geniet van uw warme kom comfort op koude winterdagen – het is zeker om wat vreugde en geluk te brengen.
Hoe krijg je extra smaak aan je soep?
Meer smaak geven aan de bouillon is een geweldige manier om het nog lekkerder te maken! Een van de beste manieren om dit te bereiken is door kruiden en specerijen toe te voegen.
Smaakmakers als laurier, peper, oregano, rozemarijn, tijm, peterselie en basilicum kunnen een geweldige smaakdiepte toevoegen die je soep zal verheffen.
Bovendien, kruiden als komijn, koriander, paprikapoeder en chilipoeder kunnen uw soep een stuk beter maken. Het toevoegen van aromaten zoals knoflook, uien en gember kan ook een extra smaaklaag toevoegen.
Tenslotte kan een beetje zuur in de vorm van citroensap of azijn de smaken in de soep helpen opfleuren.
Een beetje zoetigheid van honing of bruine suiker toevoegen kan de soep ook evenwichtiger maken. Met deze tips kunt je kippensoep nog beter laten smaken! Of probeer eens een andere soep uit de slowcooker.
FAQ
Hoeveel kippenbouillon of kippenbouillonpoeder moet ik gebruiken?
De hoeveelheid kippenbouillon of bouillonpoeder voor een zelfgemaakte kippensoep hangt af van de hoeveelheid vloeistof die nodig is voor het recept.
Over het algemeen, als je kant-en-klare bouillon of bouillonpoeder gebruikt, moet de hoeveelheid ongeveer 4 kopjes per 1 pond kip zijn.
Als je zelfgemaakte bouillon gebruikt, is de hoeveelheid ongeveer 6 kopjes per 1 pond kip.
Hoe kan ik mijn warme soep dikker maken?
Als je de soep dikker wilt maken, kun je wat bloem of maïzena aan de soep toevoegen.
Om een papje te maken, meng je gelijke delen koud water en bloem of maïzena in een kleine kom. Giet dit mengsel in de soep tijdens het koken en roer tot de gewenste dikte is bereikt.
Je kunt ook aardappelpuree gebruiken om de soep in te dikken – voeg gewoon een paar lepels toe aan het eind van de kooktijd en roer tot de soep helemaal gemengd is.
Kan ik verse groenten zoals wortelen, uien en selderij direct in de slowcooker toevoegen?
Ja, je kunt wortels, uien en selderij rechtstreeks in de slowcooker (crock pot) doen voor een nog eenvoudigere bereiding.
Het toevoegen van deze groenten verhoogt niet alleen de smaak van het gerecht, maar ook de voedingswaarde.
Wortelen zijn een grote bron van vitamine A, vezels en kalium.
Uien zorgen voor een hartige smaak, samen met vitamine B6 en C. Selderij is vezelrijk en bevat mineralen als calcium, ijzer en magnesium.
Hoe lang moet de kippensoep in de slowcooker staan voor de beste smaak?
De perfecte hoeveelheid tijd voor een heerlijke kippensoep in de slowcooker varieert, afhankelijk van de ingrediënten en de gewenste smaak.
Over het algemeen wordt aanbevolen de soep minstens zes uur te laten koken op de lage stand. Zo kunnen de smaken zich vermengen, waardoor een robuustere en smaakvollere soep ontstaat.
Wat zijn goede aanvullingen voor slowcooker kippensoep, zoals rijst, pasta of kruiden?
Het toevoegen van rijst, pasta of kruiden aan een verse kippensoep kan smaak en textuur toevoegen, en extra voeding geven.
Rijst is een prima manier om de soep dikker en vullender te maken. Bovendien levert zilvervliesrijst meer vezels dan witte rijst.
Pasta is ook een smakelijke toevoeging aan soep. Korthapklare stukken pasta, zoals ditalini of macaroni, werken het best in slowcooker-recepten. En natuurlijk de oeroude vermicelli werkt ook prima.
Ten slotte kan het toevoegen van kruiden en specerijen de smaak van een soep echt naar voren brengen.
Gebruik bijvoorbeeld tijm, oregano, basilicum of rozemarijn voor een aromatisch tintje.
Slowcooking mijn passie. Ik ben een liefhebber van gezond koken en wil anderen inspireren om vaker slowcooking toe te passen. Ik combineer mijn passie voor koken met mijn liefde voor schrijven en ondernemen en woon een groot deel van het jaar in Frankrijk waar ik geniet van heerlijke lunches tussen de middag.
— Els, oprichter cookingslow.nl