Het beste vlees om te koken in een slowcooker.

Bepaalde vleessoorten zoals varken (bil), rundvlees (borst) en lamsvlees hebben veel baat bij een lage en langzame bereiding. Deze taaiere stukken vlees worden ongelooflijk mals en smaakvol als ze langzaam worden bereid in bouillon of bier. Dus als je meer slowcooker recepten aan je repertoire wilt toevoegen, begin dan met deze drie vleessoorten

Vlees uit de slowcooker is super lekker en gezond.

Vlees uit de slowcooker is niet alleen heerlijk, maar ook een van de gezondste vleessoorten die je kunt bereiden. Als je vlees in de slowcooker bereidt wordt het lekker mals en verliest het niet aan smaak of voedingsstoffen. Kies je het beste vlees om te koken in een slowcooker, dan kan het niet misgaan.

In feite kan het koken van vlees in een slowcooker zelfs helpen sommige voedingsstoffen te behouden die verloren gaan wanneer het vlees op een hoge temperatuur wordt gekookt. Gebruik liever ook geen bervoren vlees. Dus als je op zoek bent naar een gezonde en heerlijke manier om vlees te bereiden, kijk dan niet verder dan de slowcooker!

Gebruik gedroogde kruiden in plaats van verse kruiden in een slowcooker.

Hoewel verse kruiden er heerlijk uitzien en ruiken, zorgen droge kruiden voor meer smaak in je slowcooker maaltijd. Verse kruiden worden als het waren opgenomen in het gerecht waardoor het minder smaak geeft.

Kruiden kunnen een gerecht wel echt opfleuren (en ik hou van vers). Dus als je verse kruiden als garnering wilt toevoegen, wacht dan tot het einde. Laat ze even mee sudderen zodat het nog wat smaak en geur afgeeft en het ook nog mooi eruit ziet als je het eten opdient.

Dan hebben ze de tijd om te sudderen in de slowcooker en zijn ze nog vol van smaak als je je gerecht eet.

Voeg geen melkproducten toe tijdens het garen van vlees in de slowcooker.

Ook al is room en melk natuurlijk heerlijk in gerechten. Vele curry’s zijn hier op gebaseerd. Alleen het uren garen in de slowcooker is niet echt ideaal voor room of melkproducten. Ze gaan namelijk heel makkelijk schriften wat de smaak van het eten ook echt niet ten goede komt.

Maar een curry kan natuurlijk niet zonder kokosmelk. Voeg daarom de kokosmelk toe 15 minuten voor het opdienen. Zo blijft alles lekker smaakvol en er prachtig uitzien.

Pas de hoeveelheid eten aan aan de inhoud van de slowcooker.

Wanneer je kookt in een slowcooker, is het belangrijk om de hoeveelheid aan te passen aan de grootte van de slowcooker. Als je er te veel voedsel in doet, wordt het niet gelijkmatig gaar. Aan de andere kant, als je er niet genoeg eten in doet, zal de slowcooker niet goed werken.

Dus wanneer u uw volgende slowcooker-maaltijd plant, moet je rekening houden met de grootte van uw slowcooker. Een kleine hoeveelheid eten in een grote slowcooker zal namelijk veel sneller gaar zijn.

Als richtlijn kun je aanhouden dat je de slowcooker voor de helft, tot maximaal driekwart, gevuld mag worden. Zo weet je precies hoeveel voedsel je erin moet doen, en krijg je een heerlijk en perfect gekookt gerecht! Zelfs voor het hele gezin kun je er makkelijk in koken.

Doe voorzichtig met alcohol in de slowcooker.

Ben je net als ik een fan van alcohol in je eten? Een beetje rode wijn of bier doen veel gerechten goed. Alleen in een slowcooker moet je er wel een beetje bij oppassen.

In tegenstellen op de traditionele manier van koken op gas, elektra, of inductie gaat er in de slowcooker geen vocht verloren. Alle alcohol vervliegt dus niet en blijft in het gerecht zitten. De smaak van alcohol kan daardoor al heel snel te overheersen zijn. Dus gewoon een beetje minder toevoegen.

Een paar tips om meer smaak te geven aan vleesgerechten uit de slowcooker.

Een manier om je slowcooker maaltijden met vlees meer smaak te geven is door gedroogde kruiden te gebruiken in plaats van verse. Gedroogde kruiden zijn krachtiger dan verse kruiden, dus je hoeft minder te gebruiken. Ze voegen ook meer smaak toe aan het gerecht, zodat je maaltijd lekkerder wordt!

Een andere manier om je slowcooker maaltijden smaakvoller te maken is om de hoeveelheid voedsel aan te passen aan de grootte van de slowcooker. Als je er te veel voedsel in doet, wordt het niet gelijkmatig gaar. Aan de andere kant, als je er niet genoeg voedsel in doet, werkt de slowcooker niet goed. Dus als je je volgende slowcooker-maaltijd plant, houd dan rekening met de grootte van je slowcooker.

Je kunt je slowcooker maaltijden ook smaakvoller maken door alcohol aan het gerecht toe te voegen. Pas wel op dat je niet te veel toevoegt, want de alcohol kan snel te overheersend worden.

Tot slot kun je je slowcooker-maaltijden smaakvoller maken door verschillende kruiden te gebruiken. Kerriepoeder of komijn bijvoorbeeld kunnen je gerecht een heerlijke en unieke smaak geven. Experimenteer dus met verschillende specerijen en vind de specerijen die het beste bij jouw smaakpapillen passen!

Slow cookers zijn een geweldige manier om met weinig moeite heerlijke en malse vleesgerechten te maken. In dit artikel hebben we drie van onze favoriete vleessoorten voor in de slowcooker besproken, en een aantal tips om meer smaak aan je maaltijden toe te voegen.

We hebben ook wat advies gegeven over het aanpassen van recepten aan de grootte van je slowcooker, en gewaarschuwd voor het gebruik van te veel alcohol in je gerechten. Dus waarom probeer je vandaag niet een lekker recept uit? Je zult blij zijn dat je het gedaan hebt!


Slowcooking mijn passie. Ik ben een liefhebber van gezond koken en wil anderen inspireren om vaker slowcooking toe te passen. Ik combineer mijn passie voor koken met mijn liefde voor schrijven en ondernemen en woon een groot deel van het jaar in Frankrijk waar ik geniet van heerlijke lunches tussen de middag.

— Els, oprichter cookingslow.nl


Vergelijkbare berichten