Rijstpudding in een slowcooker

Rijstpudding in een slowcooker: zo eenvoudig en toch zo lekker.

Er is niets zo heerlijk als een zachte, romige rijstpudding die je langzaam laat sudderen in een slowcooker. Het is een van die gerechten waar je heerlijk van kunt genieten terwijl je je handen vrij hebt om andere dingen te doen.

Of het nu een drukke dag op het werk is geweest, of dat je gewoon een avondje op de bank wilt hangen met een goed boek, de slowcooker zorgt ervoor dat je een heerlijk en makkelijk te bereiden maaltijd op tafel kunt zetten. Dus, haal je slowcooker tevoorschijn, doe je schort aan en laten we aan de slag gaan met het maken van deze heerlijke rijstpudding!

Hoe maak je rijstpudding in een slowcooker?

Om rijstpudding te maken in een slowcooker heb je de volgende ingredienten nodig:

  • 1 kopje rijst
  • 4 koppen melk (je kunt ook halfvolle of volle melk gebruiken). Als je een lactosevrije variant wilt, kun je ook amandelmelk of sojamelk gebruiken.
  • 1/2 kopje suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1/4 theelepel zout
  • Optioneel: rozijnen, gesneden noten, kaneel of gekonfijte gember voor extra smaak

Zo maak je het:

  1. Was de rijst grondig en giet hem in de slowcooker.
  2. Voeg de melk, suiker, vanille-extract en zout toe en roer alles goed door elkaar.
  3. Optioneel kun je nu ook rozijnen, gesneden noten, kaneel of gekonfijte gember toevoegen voor extra smaak.
  4. Zet de slowcooker op stand laag en laat de rijstpudding ongeveer 4 uur sudderen, of totdat de rijst zacht is en de pudding dik en romig is. Roer af en toe om te voorkomen dat de pudding aanbrandt.
  5. Proef de pudding en voeg eventueel nog wat extra suiker of vanille-extract toe naar smaak.
  6. Laat de pudding afkoelen en serveer hem in kommen of glazen. Optioneel kun je de pudding ook serveren met wat vers geraspte kokos, gesneden noten of een bolletje vanille-ijs.

5 Creatieve variaties op de standaard rijstpudding.

  1. Chocolade-rijstpudding: Voeg een kopje gesmolten pure chocolade aan het mengsel toe voordat je het in de slowcooker zet. Je kunt ook een paar eetlepels cacaopoeder toevoegen voor een chocolade-smaak.
  2. Rijstpudding met kokos en ananas: Voeg een kopje geraspte kokos en een blikje ananasschijfjes (uitgelekt) toe aan het mengsel voordat je het in de slowcooker zet.
  3. Rijstpudding met fruit: Voeg naar smaak vers fruit zoals aardbeien, bramen, perziken of appels aan het mengsel toe voordat je het in de slowcooker zet.
  4. Rijstpudding met specerijen: Voeg naar smaak specerijen zoals kaneel, nootmuskaat, kardemom of gember aan het mengsel toe voordat je het in de slowcooker zet.
  5. Rijstpudding met noten: Voeg naar smaak gehakte noten zoals amandelen, walnoten of pecannoten aan het mengsel toe voordat je het in de slowcooker zet. Je kunt ook wat noten toevoegen als garnering bovenop de pudding als je deze serveert.

Tips om van jouw rijstpudding een wereldhit te maken.

  1. rijstpudding omdat ze zacht worden en een romige textuur krijgen wanneer ze gekookt worden.
  2. Gebruik voldoende vloeistof: Zorg ervoor dat je genoeg melk of andere vloeistof gebruikt, zodat de rijst goed kan koken en een zachte, romige textuur krijgt.
  3. Roer regelmatig: Roer de rijstpudding af en toe om te voorkomen dat deze aanbrandt en om ervoor te zorgen dat de rijst gelijkmatig gaar wordt.
  4. Voeg naar smaak extra smaakmakers toe: Voeg naar smaak rozijnen, gesneden noten, kaneel of gekonfijte gember toe aan het mengsel voor extra smaak.
  5. Laat de pudding afkoelen: Laat de rijstpudding afkoelen voordat je hem serveert, zodat hij de tijd heeft om te binden en dikker te worden.
  6. Serveer met iets extra’s: Serveer de rijstpudding met wat vers geraspte kokos, gesneden noten of een bolletje vanille-ijs voor een extra lekkere touch.

Kun je de rijstpudding invriezen als je teveel hebt gemaakt?

Ja, je kunt restjes rijstpudding invriezen als je te veel hebt gemaakt. Zorg ervoor dat de pudding volledig is afgekoeld voordat u hem overbrengt in een luchtdicht vriesvak. Je kunt de rijstpudding het beste invriezen in porties voor één persoon, zodat u alleen datgene wat u nodig heeft kunt ontdooien en opnieuw opwarmen.


Slowcooking mijn passie. Ik ben een liefhebber van gezond koken en wil anderen inspireren om vaker slowcooking toe te passen. Ik combineer mijn passie voor koken met mijn liefde voor schrijven en ondernemen en woon een groot deel van het jaar in Frankrijk waar ik geniet van heerlijke lunches tussen de middag.

— Els, oprichter cookingslow.nl


Vergelijkbare berichten