oven en een slowcooker recept

Slowcooker recepten aanpassen naar de oven. Snel en makkelijk.

De slowcooker is een geweldige uitvinding, maar wat als je er geen hebt? Of wat als je snel een maaltijd wilt bereiden zonder te wachten op de uren die slowcooking vereist? Gelukkig is er een oplossing: het aanpassen van slowcooker recepten naar de oven. Het is snel, eenvoudig en je hebt er alleen een oven voor nodig.

Als fervent slowcooker-gebruiker heb ik talloze heerlijke gerechten bereid in mijn slowcooker, van stoofschotels tot desserts. Maar soms heb ik gewoon niet de tijd om uren te wachten tot mijn maaltijd klaar is. Daarom begon ik met het aanpassen van mijn favoriete slowcooker recepten naar de oven.

Het aanpassen van slowcooker recepten naar de oven is niet moeilijk. Het vereist alleen wat kennis van temperatuur en timing. Een slowcooker is ontworpen om op een constante lage temperatuur te koken, terwijl een oven op een hogere temperatuur kookt. Daarom is het belangrijk om de temperatuur en tijd aan te passen om ervoor te zorgen dat je gerecht perfect wordt gekookt.

Een handige vuistregel is om de temperatuur van de slowcooker recepten met ongeveer 25 graden te verhogen en de tijd met de helft te verminderen. Als het slowcooker recept bijvoorbeeld 8 uur op lage temperatuur kookt, dan zou je het in de oven ongeveer 4 uur moeten koken op een iets hogere temperatuur.

Ik heb gemerkt dat sommige slowcooker recepten zich beter lenen voor deze aanpassing dan andere. Stoofschotels, soepen en braadstukken doen het bijvoorbeeld fantastisch in de oven. Maar voor delicate gerechten zoals desserts, zou ik eerder aanraden om ze in de slowcooker te bereiden.

Het aanpassen van slowcooker recepten naar de oven is een geweldige manier om snel en gemakkelijk heerlijke maaltijden te bereiden. Het vergt een beetje experimenteren maar zodra je het onder de knie hebt kun je bijna elk slowcooker recept omzetten naar een ovenrecept. Dus haal die slowcooker recepten tevoorschijn en probeer ze uit in de oven!

De voordelen van slow cooking

Er zijn talloze voordelen van slow cooking, maar hier zijn er een paar om je op weg te helpen:

 1. Slow cooking is ongelooflijk handig – bereid je ingrediënten ‘s ochtends voor en laat de slow cooker zijn werk doen. Je hoeft niet op een pan op het fornuis te passen en je kunt thuiskomen met een warme, zelf gekookte maaltijd die op je wacht.
 2. Langzaam koken is een geweldige manier om tijd en geld te besparen. Het bereiden van voedsel in de slowcooker kost vaak minder tijd dan traditionele methoden, en het is een geweldige manier om goedkopere stukken vlees te gebruiken die anders taai of droog zouden zijn.
 3. Langzaam koken is gezond en voedzaam. Door voedsel langzaam te laten sudderen bij lage temperaturen blijven de voedingsstoffen behouden en worden de smaken geïntensiveerd. Dit resulteert in maaltijden die niet alleen heerlijk, maar ook gezond en bevredigend zijn.

Slow cooking in een oven in plaats van in slowcooker.

Je kunt ook heel goed een oven gebruiken voor slow cooking, en je hebt niet per se een slow cooker nodig. Verwarm gewoon je oven voor op 80 graden, doe je ingrediënten in een ovenschaal, en kook gedurende 3-4 uur.

Dit is een geweldige manier om maaltijden vooruit te bereiden of wanneer je geen slowcooker tot je beschikking hebt. Dus de volgende keer dat je je favoriete slowcookerrecept wilt maken, pas je het gewoon aan voor de oven en je kunt aan de slag!

Slowcooker recepten aanpassen naar de oven.

Maar heb je niet een recept voor de slowcooker maar wil je jouw lievelingsgerecht koken? Dan kun je deze omrekentabel gebruiken.

Kooktijd oven / panSlowcooker LOWSlowcooker HIGH
15 tot 30 minuten4 tot 6 uur1,5 tot 2,5 uur
35 tot 40 minuten6 tot 8 uur3 tot 4 uur
50 minuten tot 3 uur8 tot 10 uur4 tot 7 uur
omrekentabel van oven naar slowcooker tijd

Je bent niet beperkt tot koken op high of low. Je kunt natuurlijk ook variëren tussen de twee instellingen. Als je bijvoorbeeld weinig tijd hebt maar een recept hebt dat op laag moet worden gekookt, kun je het sneller koken door het apparaat op hoog te zetten. Andersom kan natuurlijk ook.

Slowcooker LOW (uren)Slowcooker HIGH (uren)
73
84
95
106
117
omrekentabel voor slowcooker tussen stand high en low

Hier zijn een paar van onze favoriete slow-cooker ovenrecepten:

 1. Chili con carne: Deze stevige chilischotel is perfect voor koude winteravonden. Combineer gewoon gemalen rundvlees, uien, tomaten, kidneybonen en chilipoeder in uw slowcooker en laat het 6-8 uur garen (low). Wanneer het klaar is, serveer het met geraspte kaas en zure room op de top voor een heerlijke maaltijd iedereen zal houden.
 2. Kip kerrie: Deze Indiase klassieker is perfect voor wie van pittig eten houdt. Combineer kipfilet zonder been, ui, knoflook, tomaten en kerriepoeder in uw slowcooker en laat het 6-8 uur garen op stand low.. Als het klaar is, serveer het dan over gestoomde rijst met naanbrood aan de zijkant voor een complete maaltijd.
 3. Groentesoep: Deze eenvoudige soep is perfect voor kille dagen. Combineer wortels, selderij, aardappelen, groene bonen, groentebouillon en kruiden in uw slowcooker en gaar op stand low vuur gedurende 6-8 uur. Wanneer het klaar is, schep het in kommen en geniet!

  Slowcooking mijn passie. Ik ben een liefhebber van gezond koken en wil anderen inspireren om vaker slowcooking toe te passen. Ik combineer mijn passie voor koken met mijn liefde voor schrijven en ondernemen en woon een groot deel van het jaar in Frankrijk waar ik geniet van heerlijke lunches tussen de middag.

  — Els, oprichter cookingslow.nl


  Vergelijkbare berichten