Koken in een slowcooker voor een gezin.

Koken in een slowcooker voor een gezin.

Slow cookers zijn het perfecte apparaat voor drukke mensen die een zelfgekookte maaltijd op tafel willen zetten, maar niet veel tijd hebben. Een slowcooker kan vlees, groenten en zelfs hele stoofpotten langzaam en gelijkmatig garen, zodat alles door en door gaar is en je er geen omkijken naar hebt.

Je kunt ook grote hoeveelheden voedsel koken in een slowcooker, wat perfect is voor het voeden van een grote familie of groep mensen.

Voor hoeveel mensen kun je maximaal koken in een slowcooker?

Je kunt koken voor één tot acht personen in een slowcooker, afhankelijk van de grootte van de slowcooker en het recept dat u gebruikt.

De meeste slowcookers hebben ten minste een capaciteit van 6 liter, dus je kunt gemakkelijk koken voor 6 tot 8 personen. Als je echter een kleinere slowcooker hebt, kun je het aantal personen waarvoor je kookt beperken tot 4 of 5.

Als je voor een grote groep kookt, wil je misschien investeren in een slowcooker met een grote capaciteit.

Wat zijn de verschillen als je voor meerdere mensen de slowcooker gebruikt?

1. De grootte van de slowcooker pas je aan op de grote van grootte van de groep.

De belangrijkste verschillen tussen het koken van 1 persoon tot 8 personen in een slowcooker zijn de grootte van de slowcooker en de hoeveelheid voedsel die in één keer gekookt kan worden.

Als je voor een kleine groep kookt, is een slowcooker met een inhoud van 4 of 6 liter voldoende. Als je voor een grote groep kookt, hebt u een slowcooker met een grotere capaciteit nodig, zoals een slowcooker van 8 liter.

2. De tijd die een maaltijd kost is afhankelijk van voor hoeveel personen je kookt.

Een ander verschil is de hoeveelheid tijd die nodig is om een maaltijd te koken voor verschillende aantallen mensen. Een recept voor 1-2 personen duurt meestal 3-4 uur op laag of 2-3 uur op hoog. Een recept voor 8 personen duurt meestal 6-8 uur op lage stand of 4-5 uur op hoge stand.

Hoeveel liter vocht moet je toevoegen aan de slowcooker?

Vocht is een belangrijk onderdeel van het slow cooking proces. Hoeveel je nodig hebt verschilt wel per gerecht. Maar hieronder vind je wat richtlijnen.

Het is belangrijk dat het eten langzaam kan garen. Hiervoor kun je bouillon, water of zelfs alcohol gebruiken. Maar wees er voorzichtig mee. Want de alcohol verdampt niet waardoor het snel te sterk of bitter wordt.

Ook is het belangrijk om de slowcooker nooit meer te vullen dan voor driekwart.

Hoeveel liter vocht moet je toevoegen aan de slowcooker voor 2 personen?

Als je voor twee personen kookt, moet je voldoende vloeistof toevoegen om de bodem van de slowcooker te bedekken. Je moet precies 2 liter water toevoegen als u voor 2 personen kookt in een slowcooker.

Hoeveel liter vocht moet je toevoegen aan de slowcooker voor 4 personen?

Als u voor je personen kookt, moet u 3 liter water of bouillon aan de slowcooker toevoegen.

Hoeveel liter vocht moet je toevoegen aan de slowcooker voor 6 personen?

Je moet 4 liter water of bouillon in de slowcooker doen als je voor 6 personen kookt.

Kun je koken in een slowcooker als je een groot gezin hebt?

Veel mensen vragen hoe je voor een groot gezin kunt koken in een slowcooker. De algemene consensus is dat je vrijwel alles in een slowcooker kunt bereiden, inclusief vlees, groenten en eenpansgerechten.

Je kunt ook grote hoeveelheden voedsel koken in een slowcooker, wat perfect is om een grote groep mensen te voeden. Sommige mensen raden aan de ingrediënten gelijkmatig te verdelen over twee of meer slowcookers als je voor een echt grote groep kookt.

Kort samengevat.

Er zijn een paar belangrijke verschillen bij het koken voor verschillende aantallen mensen in een slowcooker. Voor 1-2 personen duurt het recept meestal 3-4 uur op laag of 2-3 uur op hoog. Voor 8 personen duurt het recept meestal 6-8 uur op lage stand of 4-5 uur op hoge stand. Als je voor meer dan één persoon kookt, moet je bovendien de grootte van de slowcooker aanpassen aan het grotere aantal personen.


Slowcooking mijn passie. Ik ben een liefhebber van gezond koken en wil anderen inspireren om vaker slowcooking toe te passen. Ik combineer mijn passie voor koken met mijn liefde voor schrijven en ondernemen en woon een groot deel van het jaar in Frankrijk waar ik geniet van heerlijke lunches tussen de middag.

— Els, oprichter cookingslow.nl


Vergelijkbare berichten