14 Makkelijke Slowcooker-Gerechten voor Zomerse Etentjes

De zomer vraagt om gezelligheid, makkelijke maaltijden en zo min mogelijk tijd in de keuken. Gelukkig is er één keukenheld die het allemaal voor je regelt: de slowcooker. Geen zweetdruppels boven hete pannen, wél geurige, sappige gerechten die staan te pruttelen terwijl jij geniet van de zon.

Op cookingslow.nl delen we 14 verrassende, zomerse slowcooker-recepten waarmee je indruk maakt tijdens elke BBQ, picknick of tuinfeestje. Met originele ideeën en weinig voorbereidingstijd!


1. Zoete Kip Mango Tacos

Pulled chicken met mango en limoensap in zachte tortilla’s. Serveer met avocado en verse koriander.

Doe kippendijen, mangoblokjes, limoensap, ui, knoflook en wat chilivlokken in de slowcooker. Laat 4–5 uur op laag garen. Pluk het vlees en serveer in zachte tortilla’s met koriander.

2. Mediterrane Groenteschotel

Paprika, courgette, aubergine en cherrytomaat in een kruidenmix van rozemarijn, tijm en knoflook. Perfect bij gegrild vlees.

Snijd paprika, courgette, aubergine en ui. Doe alles in de slowcooker met olijfolie, knoflook, tijm en rozemarijn. Laat 3–4 uur op laag garen. Ideaal bij gegrild vlees of als vega hoofdgerecht.

3. Zomerse Rijstsalade

Maak de rijst in de slowcooker en voeg daarna feta, olijven, munt en citroenrasp toe. Koel serveren.

Spoel 200g rijst af en kook deze met groentebouillon in de slowcooker (2 uur op hoog). Laat afkoelen en meng met feta, olijven, tomaat, komkommer en verse munt.

4. Perzische Lamsschotel

Lamsvlees met kaneel, komijn, dadels en abrikozen. Heerlijk met flatbread of couscous.

Bak stukjes lamsvlees kort aan en doe in de slowcooker met ui, knoflook, kaneel, komijn, dadels en abrikozen. Laat 6–8 uur op laag garen. Serveer met couscous.

5. Vegan Pulled Jackfruit

Een plantaardige topper met BBQ-saus. Lekker op een broodje met koolsla.

Spoel jackfruit (uit blik) goed af. Doe in de slowcooker met BBQ-saus, ui, knoflook en een snuf paprikapoeder. Laat 4 uur op laag garen. Trek uit elkaar met twee vorken en serveer op broodjes.

6. Italiaanse Kip Caprese

Kipfilet met tomaat, basilicum en mozzarella. Laat het smelten tot een romig geheel.

Leg kipfilets in de slowcooker met tomatenblokjes, basilicum, Italiaanse kruiden en balsamico. Laat 4 uur op laag. Leg de laatste 15 minuten mozzarella erbovenop zodat die smelt.

7. Kokos-Limoensoep

Een frisse, Thaise twist met kip, citroengras en kokosmelk. Serveer in kleine glazen als amuse.

Doe kipfilet, kokosmelk, limoensap, citroengras, bouillon en gember in de slowcooker. Laat 4–5 uur garen. Haal de kip eruit, trek die uit elkaar en roer terug in de soep. Garneer met koriander.

8. Mexicaanse Maisdip

Romige mais met cheddar en jalapeño. Heerlijk met tortillachips bij de borrel.

Doe mais (blik of vers), roomkaas, cheddar, jalapeño en een beetje crème fraîche in de slowcooker. Laat 2 uur op laag garen, af en toe roeren. Serveer warm met tortillachips.

9. Griekse Citroen-Aardappelstoof

Krieltjes met citroensap, oregano en knoflook. Een simpel bijgerecht dat iedereen wil.

Voeg krieltjes, citroensap, olijfolie, oregano, knoflook en groentebouillon toe aan de slowcooker. Laat 4 uur op laag garen tot de aardappels zacht zijn.

10. Tropische Pulled Pork

Met ananas en rum in de marinade. Perfect voor sliders met koolsla.

Leg varkensschouder in de slowcooker met ananassap, rum, knoflook, ui en een beetje bruine suiker. Laat 8–10 uur op laag garen. Trek uit elkaar met vorken en serveer met broodjes of rijst.

11. Ratatouille van de Slowcooker

Klassiek, maar met een zomerse twist: voeg een scheutje balsamico toe aan het einde voor extra smaak.

Snijd aubergine, courgette, tomaat, paprika en ui. Voeg toe met tomatenpuree, knoflook, tijm en olijfolie. Laat 4–5 uur op laag garen. Scheutje balsamico aan het eind voor extra smaak.

12. Pastasalade Basis in de Slowcooker

Kook de pasta langzaam met bouillon, laat afkoelen, en mix met groenten en dressing.

Doe pasta, bouillon en een scheutje olie in de slowcooker. Laat 1–2 uur op hoog (afhankelijk van pastasoort). Spoel koud af, meng met groenten, pesto of yoghurtdressing.

13. Frisse Komkommer-Dille Soep

Ja, soep in de zomer! Deze is licht, kruidig en wordt koud geserveerd.

Snijd komkommer, prei en aardappel. Doe alles in de slowcooker met groentebouillon en dille. Laat 4 uur garen. Pureer en laat afkoelen in de koelkast. Serveer koud.

14. Appel-Rozijn Crumble

Ook in de zomer zin in iets zoets? Maak een warme crumble en serveer met een bolletje ijs.

Meng stukjes appel met kaneel, suiker en rozijnen. Doe in de slowcooker. Maak kruimels van bloem, boter en suiker, strooi erover. Laat 3 uur op laag garen. Serveer warm met ijs.

Russell Hobbs MaxiCook een populaire slowcooker (4,8★ uit 238 reviews), perfect formaat (ongeveer 3–4 liter), ideaal voor die zomerse gerechten.

Vergelijkbare berichten