slowcooker jam

Verwonder je over hoe gemakkelijk het is om slowcooker jam te maken

Jam maken in de slowcooker is een eenvoudige manier om van zelfgemaakte jam te genieten. Door fruit, suiker en eventuele smaakmakers in de slowcooker te combineren en langzaam te laten sudderen, wordt de jam heerlijk dik en vol van smaak. Probeer het zelf en ontdek het gemak van slowcooker jam maken!

Gewoon alle ingrediënten in de slowcooker gooien, de deksel erop en wachten totdat het klaar is. Het is bijna net zo makkelijk als een pak jam uit de supermarkt pakken, behalve dan dat je zelf de smaak kunt bepalen en dat het veel lekkerder is!

Dus als je op zoek bent naar een gemakkelijke manier om je eigen jam te maken, geef de slowcooker een kans. Je zult niet teleurgesteld zijn. Doe eens gek en besluit ook om jam te maken in de slowcooker. Je zult zien dat het super makkelijk en vooral zalig is.

Wat is een slowcooker en waarom zou je die gebruiken om jam te maken?

Jam maken in een slowcooker is een van mijn favoriete keukenactiviteiten. Ik bedoel, waarom zou het dat niet zijn? Ik kan mijn geheime ingrediënt geduld gebruiken! Als de slowcooker aanstaat, leun ik achterover en relax terwijl de ingrediënten samenkomen om iets lekkers te maken. En als het klaar is, Ik heb een partij zelfgemaakte jam die maanden meegaat!

De slowcooker is een apparaat dat voedsel kookt op lage temperatuur gedurende een lange periode. Je doet alle ingrediënten in de pan, zet hem aan en wacht – je hoeft niet eens te roeren! Dit maakt het perfect voor het maken van jam, omdat je niet en de slowcooker doet al het werk.

Hoe maak je een eenvoudige slowcooker jam?

Jam maken in een slowcooker is eenvoudig! Alles wat je nodig hebt is: fruit (bevroren of vers), suiker, citroensap en water. Begin met het toevoegen van je ingrediënten in de slowcooker en roer het mengsel tot het volledig gecombineerd is.

Dek vervolgens de slowcooker af met een deksel en kook op laag vuur gedurende 4-6 uur. Zodra de jam de gewenste consistentie heeft bereikt, zet je de pan uit en laat je de jam afkoelen voordat je het overdoet in potten of containers.

Het maken van jam in een slowcooker is een gemakkelijke manier om grote partijen heerlijke, zelfgemaakte jam maken. Probeer het dus eens en geniet het hele jaar door van de vruchten van uw arbeid!

Out-of-the box jam slowcooker recepten waar je je vingers bij aflikt.

  1. Aardbeien-basilicum jam: Meng 1 kilo aardbeien, 1/2 kopje basilicumblaadjes, 1/2 kopje suiker en 1/4 kopje citroensap in de slowcooker. Laat het 4-6 uur op laag vuur sudderen totdat de jam dik is. Proef en voeg eventueel nog wat extra suiker toe naar smaak.
  2. Appel-kaneel jam: Meng 4 geschilde en gehalveerde appels, 1 kopje suiker, 1 theelepel kaneel en 1/4 kopje citroensap in de slowcooker. Laat het 4-6 uur op laag vuur sudderen totdat de jam dik is. Proef en voeg eventueel nog wat extra suiker toe naar smaak.
  3. Perzik-rozenjam: Meng 1 kilo gepureerde perziken, 1/2 kopje rozenwater, 1/2 kopje suiker en 1/4 kopje citroensap in de slowcooker. Laat het 4-6 uur op laag vuur sudderen totdat de jam dik is. Proef en voeg eventueel nog wat extra suiker toe naar smaak.
  4. Aardbeien-chocolade jam: Meng 1 kilo aardbeien, 1/2 kopje cacaopoeder, 1/2 kopje suiker en 1/4 kopje citroensap in de slowcooker. Laat het 4-6 uur op laag vuur sudderen totdat de jam dik is. Proef en voeg eventueel nog wat extra suiker of cacaopoeder toe naar smaak.
  5. Appel-walnoot jam: Meng 4 geschilde en gehalveerde appels, 1/2 kopje gehakte walnoten, 1/2 kopje suiker en 1/4 kopje citroensap in de slowcooker. Laat het 4-6 uur op laag vuur sudderen totdat de jam dik is. Proef en voeg eventueel nog wat extra suiker of gehakte walnoten toe naar smaak.
  6. Ananasjam maken in een slowcooker is verrassend eenvoudig. Voeg gewoon verse ananasblokjes, suiker en citroensap toe aan de slowcooker en laat het langzaam garen. De slowcooker zorgt voor een heerlijk dikke en smaakvolle jam zonder gedoe. Probeer het vandaag nog en verwonder je over het gemak!
  7. Perzik jam maken in een slowcooker is verrassend eenvoudig. Voeg gewoon perzikken, suiker en citroensap toe aan de slowcooker en laat het langzaam sudderen tot de perzikken zacht en sappig zijn. Plet de perzikken met een vork en laat de jam vervolgens afkoelen. Geniet van zelfgemaakte perzik jam op je favoriete brood of toast.
  8. Druivenjam maken is eenvoudig met behulp van een slowcooker. Voeg druiven, suiker en citroensap toe aan de slowcooker en kook op lage stand gedurende enkele uren. Roer regelmatig en laat de jam afkoelen voordat je hem in potten doet. Geniet van heerlijke zelfgemaakte druivenjam zonder veel moeite!

Zelfgemaakte jam bewaren.

Als je eenmaal je heerlijke zelfgemaakte jam in de slowcooker hebt gemaakt, is het belangrijk om hem goed te bewaren, zodat hij maandenlang meegaat. De beste manier om je slow-cooker jam te bewaren is door het over te doen in luchtdichte potten of containers en deze op een koele en droge plaats te bewaren.

Hoe lang kan je zelfgemaakte jam bewaren? Het zal je verbazen. Het blijft tot wel drie maanden houdbaar in de koelkast. Dus ga ook voor maken van jam in slowcooker.

5 creatieve manieren om de jam te gebruiken.

  1. Maak een jamtosti: Besmeer een sneetje brood met de zelfgemaakte jam en leg er een plakje kaas op. Gril de tosti in een pan of op een tosti-ijzer totdat de kaas gesmolten is en het brood goudbruin is.
  2. Voeg jam toe aan een smoothie: Voeg een eetlepel van de zelfgemaakte jam toe aan een smoothie om de smaak te verrijken. Probeer bijvoorbeeld aardbeienjam in een aardbeiensmoothie of perzikjam in een perziken-mango smoothie.
  3. Maak jamcrumble: Meng bloem, suiker en gesmolten boter tot een kruimelig deeg en leg dit over het oppervlak van een laag zelfgemaakte jam in een ovenschaal. Bak de crumble in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius gedurende 20-25 minuten totdat het deeg goudbruin is.
  4. Voeg jam toe aan zelfgemaakte yoghurt: Meng een eetlepel van de zelfgemaakte jam door een bakje yoghurt voor een heerlijk ontbijt of snack.
  5. Maak jamtaart: Gebruik de zelfgemaakte jam als vulling voor een taart. Je kunt bijvoorbeeld een bladerdeeg taart maken door de jam over het bladerdeeg te verdelen en de randen op te rollen. Bak de taart in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius gedurende 20-25 minuten totdat het deeg goudbruin is.

Slowcooking mijn passie. Ik ben een liefhebber van gezond koken en wil anderen inspireren om vaker slowcooking toe te passen. Ik combineer mijn passie voor koken met mijn liefde voor schrijven en ondernemen en woon een groot deel van het jaar in Frankrijk waar ik geniet van heerlijke lunches tussen de middag.

— Els, oprichter cookingslow.nl


Vergelijkbare berichten