Ga terug
slowcooker goulash

Slowcooker goulash

Gang Hoofdgerecht

Equipment

  • slowcooker

Ingrediënten
  

  • 1 kilo rundvlees, gesneden in blokjes van 2 cm
  • 4 uien, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 500 ml tomatensaus of gezeefde tomaten
  • 2 paprika's, gesneden in stukken
  • 1 theelepel chili poeder (optioneel)
  • 400 gram rode bonen, gewassen en afgespoeld
  • 300 gram aardappelblokjes van 0,5 cm dikte
  • 6 kleine courgettes, in stukken van 1 cm dikte
  • 2 eetlepels komijnpoeder
  • 2 eetlepels paprikapoeder

Instructies
 

  • Leg de blokjes rundvlees in de slowcooker. Voeg de uien en knoflook toe. Roer goed door elkaar.
  • Voeg de tomatensaus of gezeefde tomaten toe samen met het chili poeder (indien gebruikt). Roer alles goed door elkaar.
  • Voeg alle groente toe; paprika’s, bonen, aardappelblokjes en courgettes. Voeg tenslotte de komijnpoeder en paprikapoeder toe en roer al het geheel nogmaals goed door elkaar totdat alles gemengd is.
  • Zet de slowcooker aan op laag voor minimaal 8 uur (langer mag ook) of hoog voor maximaal 4 uur, afhankelijk van wat je lekker vindt/het recept voorschrijft. Laat je slowcooker goulash daarna afkoelen voordat je serveert!