Ga terug
bananenbrood in een slowcooker

Slowcooked bananenbrood

Gang Tussendoortje

Equipment

  • slowcooker

Ingrediënten
  

  • 4 Overrijpe bananen
  • 2 Eieren
  • 3/4 kopje Suiker
  • 1/4 kopje Melk
  • 1 theelepel Vanille extract
  • 1 theelepel Bakpoeder
  • 1/4 theelepel Zout
  • 2 kopjes Meel
  • Pindakaas of boter (optioneel voor smaak)
  • Slowcooker (met een bakvorm of een ingevette cakevorm)

Instructies
 

  • Meng de eieren, suiker, melk en vanille extract in een kom.
  • Voeg de bananen toe en mix tot de bananen zijn gepureerd.
  • Voeg de bakpoeder, zout, meel toe. Mix tot alles is gecombineerd
  • Voeg pindakaas of boter toe (optioneel)
  • Giet het beslag in een ingevette cakevorm of bakvorm die past in je slowcooker
  • Plaats de vorm in de slowcooker en dek af met de deksel
  • Bak het bananenbrood op laag voor 2 tot 3 uur (of tot een tandenstoker er schoon uitkomt)
  • Laat afkoelen voor het serveren.

Notities

Tip: Een van de beste manieren om te controleren of je bananenbrood gaar is, is door een tandenstoker in het midden van het brood te steken en te kijken of die er schoon uitkomt. Als er geen kruimels of beslag aan de tandenstoker kleven, is je bananenbrood gaar. Er mag ook een klein beetje vocht op de tandenstoker zittenwat niet erg is.