bananenbrood in een slowcooker

Van overrijpe bananen naar heerlijk bananenbrood in een slowcooker.

Heb je een stapel overrijpe bananen die smeken om gebruikt te worden? Gooi ze niet weg! Met de hulp van je vertrouwde slowcooker kun je die verwaarloosde gele vruchten omtoveren tot een heerlijk bananenbrood waar je vrienden en familie wild van zullen worden.

Je hoeft de oven niet aan te steken; pak gewoon wat ingrediënten en volg onze eenvoudige instructies voor een gemakkelijke manier om die papperige bruine bananen om te toveren in een vochtige, zoete traktatie.

Wat je nodig hebt om bananenbrood in een slowcooker te maken.

bananenbrood in een slowcooker

Slowcooked bananenbrood

Gang Tussendoortje

Equipment

  • slowcooker

Ingrediënten
  

  • 4 Overrijpe bananen
  • 2 Eieren
  • 3/4 kopje Suiker
  • 1/4 kopje Melk
  • 1 theelepel Vanille extract
  • 1 theelepel Bakpoeder
  • 1/4 theelepel Zout
  • 2 kopjes Meel
  • Pindakaas of boter (optioneel voor smaak)
  • Slowcooker (met een bakvorm of een ingevette cakevorm)

Instructies
 

  • Meng de eieren, suiker, melk en vanille extract in een kom.
  • Voeg de bananen toe en mix tot de bananen zijn gepureerd.
  • Voeg de bakpoeder, zout, meel toe. Mix tot alles is gecombineerd
  • Voeg pindakaas of boter toe (optioneel)
  • Giet het beslag in een ingevette cakevorm of bakvorm die past in je slowcooker
  • Plaats de vorm in de slowcooker en dek af met de deksel
  • Bak het bananenbrood op laag voor 2 tot 3 uur (of tot een tandenstoker er schoon uitkomt)
  • Laat afkoelen voor het serveren.

Notities

Tip: Een van de beste manieren om te controleren of je bananenbrood gaar is, is door een tandenstoker in het midden van het brood te steken en te kijken of die er schoon uitkomt. Als er geen kruimels of beslag aan de tandenstoker kleven, is je bananenbrood gaar. Er mag ook een klein beetje vocht op de tandenstoker zittenwat niet erg is.

Tips om het bananenbrood lekker vochtig te houden.

  1. Gebruik rijpe bananen: Rijpe bananen bevatten meer suiker en zorgen daarom voor een natuurlijke zoetheid in het bananenbrood. Bovendien helpen rijpe bananen om het bananenbrood vochtig te houden.
  2. Voeg extra vocht toe: Voeg een beetje extra melk of yoghurt toe aan het beslag om het vochtig te houden.
  3. Gebruik boter of olie: Voeg een beetje boter of olie toe aan het beslag om het bananenbrood vochtiger te maken.
  4. Houd de slowcooker op een lagere stand, als deze te warm is kan het brood uitdrogen, dus kijk de temperatuur na in de gebruiksaanwijzing.
  5. Voeg extra smaakmakers toe: Voeg noten, rozijnen of chocoladedruppels toe aan het beslag voor extra smaak en textuur.
  6. Laat het brood afkoelen voor het serveren: Laat het brood afkoelen voordat je het snijdt om ervoor te zorgen dat het vochtig blijft.

Een vegan optie voor bananenbrood.

het is mogelijk om bananenbrood te maken zonder eieren. Er zijn verschillende plantaardige alternatieven die je kunt gebruiken als vervanging voor eieren in bananenbrood. Hier zijn enkele opties:

  1. Appelmoes: Gebruik 1/4 kopje appelmoes als vervanging voor 2 eieren. Het geeft een beetje zoetheid en houdt het brood vochtig.
  2. Yoghurt: Gebruik 1/4 kopje yoghurt als vervanging voor 2 eieren. Yoghurt geeft een vochtigheid en een beetje zuurgraad die het brood smakelijker maken.
  3. Aquafaba: Gebruik 3 eetlepels aquafaba (het vocht uit een blik kikkererwten) als vervanging voor 2 eieren. Aquafaba dient als een verbinding en geeft een goede structuur aan het brood.
  4. Banana puree: Gebruik 1/4 kopje extra banaanpuree als vervanging voor 2 eieren. De banaanpuree is ook een natuurlijke verbinding.
  5. Chia- of lijnzaad-gel: Meng 1 eetlepel chiazaad of lijnzaad met 3 eetlepels water en laat het een paar minuten wellen, het resultaat is een gel die je kan gebruiken als vervanging van 1 ei.

Als je een van deze alternatieven gebruikt, kun je de stappen volgen zoals omschreven in het recept dat ik eerder heb gegeven. Let er wel op dat de baktijd iets kan variëren. Als het brood na 3 uur koken nog niet gaar is, laat het dan nog een half uur of zo bakken, controleer het met een tandenstoker.

Vijf originele manieren om het bananenbrood te serveren.

  1. Met boter en honing: Serveer warme plakken bananenbrood met boter en honing als een gezonde en smakelijke ontbijtoptie.
  2. Met roomkaas of yoghurt: Serveer bananenbrood plakjes met een dikke laag roomkaas of yoghurt voor een frisse en smakelijke snack.
  3. Met pindakaas of notenboter: Spread een dikke laag pindakaas of notenboter op warme plakken bananenbrood voor een extra smakelijke snack.
  4. Met ijs: Voeg ijs en warme karamel of chocoladesaus toe voor een lekkere en smakelijke bananenbrood ijs sundae.
  5. Als French Toast: Snijd het bananenbrood in dikke plakken en bak het in een pan met een beetje boter of olie, dien het op met stroop of maple sirop, poedersuiker of room voor een unieke variatie.

Het bananenbrood is een flexibel en smakelijk recept, dus er zijn veel manieren waarop je het kunt serveren. Voel je vrij om te experimenteren met smaken en toppings om het recept naar eigen smaak aan te passen.


Slowcooking mijn passie. Ik ben een liefhebber van gezond koken en wil anderen inspireren om vaker slowcooking toe te passen. Ik combineer mijn passie voor koken met mijn liefde voor schrijven en ondernemen en woon een groot deel van het jaar in Frankrijk waar ik geniet van heerlijke lunches tussen de middag.

— Els, oprichter cookingslow.nl


Vergelijkbare berichten