Ga terug

Ratatouille met aubergine

Gang Hoofdgerecht

Equipment

  • slowcooker

Ingrediënten
  

  • 1 aubergine, in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • Zout en peper
  • Olijfolie
  • Geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)

Instructies
 

  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
  • Doe de ui en knoflook in de slowcooker, samen met de aubergine, courgette, paprika, gepelde tomaten en Provençaalse kruiden. Breng op smaak met zout en peper.
  • Zet de slowcooker op laag en laat 6 uur sudderen.
  • Garneer met geraspte Parmezaanse kaas en serveer met stokbrood of rijst.
QR Code linking back to recipe