Ga terug
slowcooker mosterdoep

Mosterdsoep uit de slowvooker

Gang Hoofdgerecht

Equipment

  • slowcooker

Ingrediƫnten
  

  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 wortels, in stukjes gesneden
  • 3 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden
  • 3 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden
  • 250 ml melk
  • 100 ml slagroom
  • 1/2 kopje bloem
  • 1/4 kopje boter
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 1 eetlepel Dijon mosterd
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie, fijngehakt, als garnering

Instructies
 

  • Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze gedurende 2-3 minuten tot ze zacht zijn.
  • Voeg de wortels en bleekselderij toe en bak ze nog eens 2-3 minuten.
  • Doe de groenten in de slowcooker en voeg de groentebouillon toe. Roer goed door elkaar.
  • Dek de slowcooker af en zet deze op laag voor 6-8 uur of op hoog voor 3-4 uur.
  • Haal na de kooktijd de deksel van de slowcooker en voeg de melk en slagroom toe. Roer goed door elkaar.
  • Voeg de grove en Dijon mosterd toe en meng goed door de soep.
  • Meng de bloem met een klein beetje water en voeg dit toe aan de soep om deze wat dikker te maken. Roer goed door elkaar.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Serveer de soep warm en garneer met wat verse peterselie.