Ga terug

Marokkaanse Harira

Gang Soep

Ingrediënten
  

  • 400 gram gegaarde kikkererwten (uitgelekt)
  • 150 gram gedroogde rode of bruine linzen (afgespoeld)
  • 1 grote grote ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
  • 1 blik tomatenblokjes (400g)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1.2 liter groentebouillon (check label voor glutenvrij)
  • Specerijen: 1 tl kurkuma, 1 tl gemberpoeder, 1 tl komijn, 1 tl kaneel, snuf saffraan.
  • Vers: Groot bosje koriander en peterselie, sap van ½ citroen.

Instructies
 

  • Basis: Doe de ui, knoflook, bleekselderij, linzen, tomatenblokjes en tomatenpuree in de slowcooker.
  • Kruiden: Voeg alle droge specerijen en de fijngehakte steeltjes van de kruiden toe.
  • Vocht: Giet de bouillon erbij en roer goed door.
  • Garen: Zet de slowcooker op Low voor 6-8 uur (of High voor 3-4 uur).
  • Finish: Voeg 30 min. voor tijd de kikkererwten toe. Roer vlak voor serveren het citroensap en de fijngehakte blaadjes van de kruiden erdoor.
QR Code linking back to recipe