Ga terug

Aubergineschotel

Gang Hoofdgerecht

Equipment

  • slowcooker

Ingrediƫnten
  

  • 2 aubergines, in blokjes
  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 blik linzen, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel komijn
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • Zout en peper
  • Olijfolie
  • Verse peterselie, gehakt (voor de garnering)

Instructies
 

  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook, komijn en gerookt paprikapoeder tot ze geurig zijn.
  • Doe de aubergine, kikkererwten, linzen, gepelde tomaten en het kruidenmengsel in de slowcooker. Breng op smaak met zout en peper.
  • Zet de slowcooker op laag en laat 6 uur sudderen.
  • Garneer met verse peterselie en serveer met rijst of naanbrood.
QR Code linking back to recipe