Slowcooker maaltijden invriezen

Slowcooker maaltijden invriezen is een fluitje van een cent.

Zoals jullie misschien wel weten, ben ik een enorme fan van mijn slowcooker. Ik kan er eindeloos mee variëren en het bespaart me ontzettend veel tijd in de keuken. Maar soms heb ik gewoon geen zin om te koken en wil ik gewoon mijn slowcooker-maaltijd invriezen om later op te warmen.

Maar is dat eigenlijk wel verstandig?

Ik ben op onderzoek uitgegaan en heb het internet afgezocht om te zien of het invriezen van slowcooker-maaltijden een goed idee is. En na wat speurwerk ben ik tot de conclusie gekomen dat…

Je kunt slowcooker maaltijden invriezen.

Ja, u kunt slow-cooker gerechten invriezen voor later gebruik. Het is een geweldige manier om je maaltijd uit te rekken over meerdere avonden en tijd te besparen in de keuken. Om je slowcooker maaltijd in te vriezen, laat je het gewoon volledig afkoelen voordat je het overbrengt in een luchtdichte bak of diepvrieszak. Zorg ervoor dat je wat ruimte overlaat voor uitbreiding bij het invriezen van vloeistoffen. Vries de maaltijd vervolgens tot 3 maanden in.

Wanneer je klaar bent om je bevroren slowcooker gerecht opnieuw op te warmen, haal het dan uit de vriezer en ontdooi het een nacht in de koelkast of op het aanrecht totdat het volledig ontdooid is. Voeg indien nodig een beetje vloeistof zoals bouillon of water toe om te voorkomen dat dat de maaltijd niet uitdroogt. Verwarm het gerecht in de slowcooker opnieuw in een pan op het fornuis op middelhoog vuur tot het door en door warm is, of plaats het terug in de slowcooker die een uur of twee op laag staat.

Slowcooker maaltijden invriezen, een paar tips.

  1. Laat de maaltijd eerst afkoelen voordat je het invriest. Als je het direct in de vriezer zet terwijl het nog heet is, kan dit de kwaliteit van de maaltijd aantasten en kan het de vriezer beschadigen.
  2. Gebruik luchtdichte verpakkingen om de maaltijd in te vriezen. Dit kan bijvoorbeeld een plastic bakje of een vacuüm verpakte zak zijn. Zo blijft de maaltijd langer vers en smakelijk.
  3. Zorg ervoor dat je voldoende ruimte hebt in je vriezer om de maaltijd op te slaan. Als je te weinig ruimte hebt, kan de luchtcirculatie in de vriezer worden belemmerd, wat kan leiden tot bevriezing van de maaltijd.
  4. Label de maaltijd met de naam en de datum waarop je het hebt ingevroren. Zo weet je altijd wanneer je het hebt ingevroren en hoe lang het nog houdbaar is.
  5. Gebruik de maaltijd binnen een paar maanden na het invriezen. Hoe langer de maaltijd in de vriezer blijft, hoe meer de kwaliteit kan afnemen.

Wat zijn de nadelen van invriezen?

Er zijn zeker enkele nadelen aan het invriezen van slowcooker maaltijden. Om te beginnen kun je, als je niet oppast, na het opnieuw opwarmen van de maaltijd een kleffe, waterige troep aan je handen krijgen.

Het is net een wetenschappelijk experiment in de keuken – als je de afmetingen niet precies goed hebt, kan je maaltijd eindigen in een totale ramp.

Daarom is het belangrijk om de maaltijd volledig af te laten koelen voor het invriezen, een luchtdichte verpakking te gebruiken en de maaltijd voorzichtig opnieuw op te warmen. En zorg er altijd voor dat je je maaltijden labelt als je ze invriest, zodat je precies weet hoe lang ze in de vriezer hebben gelegen .

Dus daar heb je het – het invriezen van slow-cooker maaltijden is zeker een optie. Met een paar eenvoudige stappen kun je gemakkelijk je favoriete gerechten invriezen en opnieuw opwarmen voor later gebruik! Ik hoop dat dit behulpzaam is geweest bij de beslissing om slowcooker-maaltijden al dan niet in te vriezen. Probeer het eens en laat me weten hoe het gaat. Veel plezier!

Hoe warm ik een bevroren slow cooker maaltijd opnieuw op?

Een bevroren slowcooker-maaltijd opnieuw opwarmen is eigenlijk heel eenvoudig. Voordat je begint met opwarmen, moet je de maaltijd een nacht in de koelkast of enkele uren op het aanrecht laten ontdooien tot hij op kamertemperatuur is. Dit zorgt ervoor dat alle ingrediënten gelijkmatig en grondig worden verwarmd

Als de maaltijd eenmaal thals je het eten hebt afgekoeld, kun je het opwarmen in een pan op het fornuis op middelhoog vuur of het terugplaatsen in de slowcooker op laag vuur gedurende een uur of twee. Als je merkt dat het eten is uitgedroogd door het invriezen, voeg dan wat vloeistof toe zoals bouillon of water om te voorkomen dat het verder uitdroogt.

Zodra de maaltijd en is het klaar om geserveerd te worden! Dus wees niet bang voor de vriezer – met een paar eenvoudige stappen kunt u uw slowcooker-maaltijden invriezen en opnieuw opwarmen, zodat je er altijd van kunt genieten.


Slowcooking mijn passie. Ik ben een liefhebber van gezond koken en wil anderen inspireren om vaker slowcooking toe te passen. Ik combineer mijn passie voor koken met mijn liefde voor schrijven en ondernemen en woon een groot deel van het jaar in Frankrijk waar ik geniet van heerlijke lunches tussen de middag.

— Els, oprichter cookingslow.nl


Vergelijkbare berichten