Slowcooker calzones

Slowcooker calzones: de nieuwe trend.

Ben je op zoek naar een manier om calzones te maken die net zo lekker zijn als die van je favoriete pizzeria? Zoek niet verder dan je slowcooker! Dat klopt, met slechts een paar ingrediënten en je vertrouwde slowcooker kun je geweldige calzonedeeg maken. Bereid je dus voor op lekkere calzones – gemaakt op de gezelligste manier! En ja, natuurlijk kun je calzonedeeg maken in een slowcooker – welk ander keukenapparaat is perfecter?

Basis calzone deeg maken in de slowcooker.

Om calzone deeg in een slowcooker te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 500 gram bloem
 • 7 gram droge gist
 • 1 theelepel suiker
 • 1 theelepel zout
 • 3 eetlepels olijfolie
 • 300 ml lauwwarm water

Stappen:

 1. Meng in een grote kom de bloem, gist, suiker en zout. Voeg vervolgens de olijfolie toe en meng het geheel met een houten lepel.
 2. Voeg langzaam het lauwwarme water toe en kneed het deeg totdat het soepel en elastisch is.
 3. Leg het deeg in een grote, ingevette kom en dek af met folie. Laat het deeg ongeveer 1 uur rijzen op een warme plek.
 4. Rol het deeg uit tot een dunne lap en voeg uw gekozen vulling toe.
 5. Leg het deeg in de slowcooker, dek af en kook op laag voor ongeveer 2 uur tot het deeg gaar is.
 6. Open de slowcooker en maak het af onder de grill of in de oven voor een krokante textuur.

Dit is een basis recept voor calzone deeg, je kan het aanpassen naar jou smaak of deeg recept dat je gewoon bent om te gebruiken.

Afbakken in slowcooker of oven? De voor- en nadelen.

Het is mogelijk om calzone deeg in een slowcooker te bakken, maar het is belangrijk om te weten dat de textuur van het deeg anders zal zijn dan wanneer het in de oven wordt gebakken.

Voordelen van bakken in een slowcooker:

 • Het is een gemakkelijke en hands-free manier om het deeg te bereiden. Je hoeft het deeg niet in de gaten te houden terwijl het bakt.
 • Het is een geweldige optie als je geen oven hebt of als je de oven voor iets anders wilt gebruiken.

Nadelen van bakken in een slowcooker:

 • Het deeg zal minder krokant zijn dan wanneer het in de oven wordt gebakken.
 • Het deeg zal niet dezelfde kleur krijgen als wanneer het in de oven wordt gebakken.

Voordelen van bakken in de oven:

 • Het deeg zal krokanter zijn en een mooiere kleur krijgen.
 • De textuur van het deeg zal meer lijken op traditionele calzones.

Nadelen van bakken in de oven:

 • Je moet het deeg in de gaten houden terwijl het bakt.
 • Het is niet zo hands-free als bakken in een slowcooker.

In het algemeen, als je op zoek bent naar een snelle en gemakkelijke manier om calzone deeg te bereiden, dan is bakken in een slowcooker een goede optie. Maar als je op zoek bent naar een traditionelere calzone-ervaring, dan is bakken in de oven de beste optie.

Tips om op te letten bij slowcooker calzones.

 1. Gebruik koud water: Gebruik koud water in plaats van lauwwarm water bij het maken van het deeg. Dit zorgt voor een beter resultaat in de slowcooker.
 2. Voeg meer bloem toe: Voeg eventueel wat extra bloem toe aan het deeg als het te plakkerig is. Dit zorgt ervoor dat het deeg beter uitgerold kan worden en het zal niet aan de binnenkant van de slowcooker plakken.
 3. Voeg een kleine hoeveelheid suiker toe: Voeg een kleine hoeveelheid suiker toe aan het deeg. Dit zorgt voor een mooiere kleur van de calzone.
 4. Gebruik een bakpapier: Leg een vel bakpapier op de bodem van de slowcooker voordat je het deeg erin legt. Dit zorgt ervoor dat het deeg niet aan de bodem van de slowcooker blijft plakken.
 5. Controleer de garing: Controleer regelmatig de garing van het deeg door er een metalen vork in te prikken. Het deeg is gaar als de vork er schoon uitkomt.
 6. Afmaken onder de grill of in de oven: Open de slowcooker en maak het af onder de grill of in de oven voor een krokante textuur.
 7. Experimenteer met vulling: Voel je vrij om te experimenteren met verschillende vullingen voor uw calzone. Dit maakt het maken van calzones in een slowcooker nog leuker.

5 manieren om de calzone te vullen.

 1. Calzone met verse spinazie en ricotta: Voeg een handvol verse spinazie toe aan de vulling samen met een paar eetlepels ricotta kaas voor een verfrissende twist.
 2. Calzone met gehakt en champignons: Gebruik gehakt in plaats van ham of salami voor een andere smaakervaring. Voeg ook champignons toe voor extra smaak en textuur.
 3. Calzone met gerookte zalm en roomkaas: Gebruik gerookte zalm en roomkaas voor een luxe twist op de traditionele calzone.
 4. Calzone met gegrilde groenten en feta kaas: Gebruik gegrilde groenten zoals courgette, paprika en aubergine in plaats van gewone groenten voor een smaakvolle twist. Voeg ook feta kaas toe voor extra smaak en textuur.
 5. Calzone met kip en BBQ-saus: Gebruik gekookte kip in plaats van gehakt of ham en voeg BBQ-saus toe voor een smaakvolle twist.

Ook zo dol op intaliaanse broden? Kijk dan ook eens de blog over focaccia maken in de slowcooker.


Slowcooking mijn passie. Ik ben een liefhebber van gezond koken en wil anderen inspireren om vaker slowcooking toe te passen. Ik combineer mijn passie voor koken met mijn liefde voor schrijven en ondernemen en woon een groot deel van het jaar in Frankrijk waar ik geniet van heerlijke lunches tussen de middag.

— Els, oprichter cookingslow.nl


Vergelijkbare berichten