Rauwe kip in de slowcooker

Rauwe kip in de slowcooker: wat je moet weten.

Een slowcooker is een geweldige manier om een smakelijke maaltijd te bereiden, zonder dat je veel tijd hoeft te besteden aan het koken. Een van de meest populaire gerechten die in een slowcooker bereid wordt, is kip. Maar veel mensen vragen zich af of het veilig en smakelijk is om rauwe kip in een slowcooker te bereiden.

Het korte antwoord is ja, je kunt rauwe kip in een slowcooker bereiden. Het is echter wel belangrijk om enkele aandachtspunten in acht te nemen om ervoor te zorgen dat de kip veilig en gaar is. Je leest er alles over.

Rauw kip veilig klaar maken in een slowcooker doe je zo!

Ten eerste is het belangrijk om de temperatuur van de slowcooker op de juiste instelling te zetten. De slowcooker moet een interne temperatuur van ten minste 74 graden Celsius bereiken, om ervoor te zorgen dat eventuele bacteriën die op de kip aanwezig zijn, gedood worden.

Ten tweede is het aan te raden om de kip aan te braden voordat je het in de slowcooker legt. Dit zorgt voor een mooie kleur en smaak aan de kip.

Ten derde is het aan te raden om de kip te mengen met andere ingrediënten, zoals groenten en sauzen, in de slowcooker. Dit zorgt voor een smakelijkere maaltijd en helpt om de kip gaar te houden.

En ten vierde, zorg dat je de slowcooker volgens de aanwijzingen van de fabrikant gebruikt en de bereidingstijd en temperatuur aanhoudt voor een veilige en smakelijke maaltijd.

Met een beetje extra voorbereiding en aandacht, kun je zonder problemen rauwe kip in een slowcooker bereiden en genieten van een heerlijke maaltijd.

5 Hacks voor een extra succes.

 1. Braden van kip: Voordat je rauwe kip in de slowcooker legt, is het aan te raden om de kip aan te braden. Dit zorgt voor een mooie kleur en smaak aan de kip.
 2. Gebruik een thermometer: Gebruik een vleesthermometer om de interne temperatuur van de kip te meten. De interne temperatuur van de kip moet minimaal 74 graden Celsius zijn om veilig te eten.
 3. Meng met saus of marinade: Meng de kip met saus of marinade voor extra smaak en om de kip gaar te houden.
 4. Voeg groenten toe: Voeg groenten toe aan de slowcooker, zoals wortels, uien of champignons. Dit helpt om de kip gaar te houden en geeft extra smaak aan de maaltijd.
 5. Gebruik de juiste hoeveelheid vocht: Voeg voldoende vocht toe aan de slowcooker, zoals bouillon of water, om ervoor te zorgen dat de kip niet droog wordt. Maar pas op dat je niet teveel vocht toevoegt, anders wordt de kip te zacht.

Vocht als smaakmake die je kunt gebruiken voor een goede garing van de kip.

 1. Tomatenpuree – geeft een klassieke, tomatige smaak aan de kip.
 2. Sojasaus – geeft een umami-smaak en een donkere kleur aan de kip.
 3. Witte wijn – geeft een frisse, zure smaak aan de kip.
 4. Honing – geeft een zoete smaak en een glanzende finish aan de kip.
 5. Barbecuesaus – geeft een zoete en pittige smaak aan de kip.
 6. Rode wijn – geeft een robuuste, tanninerijke smaak aan de kip.
 7. Hoisin saus – geeft een zoete, pittige en umami-smaak aan de kip.
 8. Ketchup – geeft een zoete en tomatige smaak aan de kip.

5 Spannende kip gerechten uit de slowcooker.

 1. Kip Tandoori met yoghurt en komijn: Gebruik een slowcooker om de kip in een marinade van yoghurt, komijn, knoflook, gember en citroensap te koken. Voeg naar smaak koriander, kerrie of andere kruiden toe.
 2. Kip Cacciatore met champignons en paprika: Gebruik een slowcooker om kip, champignons, paprika, ui, knoflook en tomatenpuree te koken. Voeg naar smaak wijn, tijm en oregano toe.
 3. Kip Tikka Masala: Gebruik een slowcooker om kip, yoghurt, komijn, koriander, gember, knoflook, paprika poeder, cayennepeper en tomatenpuree te koken. Voeg naar smaak kokosmelk toe voor een romige smaak.
 4. Kip Jambalaya: Gebruik een slowcooker om kip, Andouille worst, ui, paprika, knoflook, tomatenpuree, rijst en kruiden zoals cayennepeper, paprikapoeder, knoflookpoeder en oregano te koken.
 5. Kip Mole: Gebruik een slowcooker om kip, chilipoeder, koriander, komijn, cacaopoeder, tomatenpuree, ui, knoflook en rozijnen te koken voor een smaakvolle Mexicaanse saus. Serveer met rijst of tortilla’s.

De beste manier om kip te snijden zodat het gelijkmatig gaar wordt.

De beste manier om rauwe kip in een slowcooker gelijkmatig te garen, is de kip in kleinere en gelijkmatige stukken te snijden. Dit zorgt ervoor dat de kip gelijkmatig gaart, omdat de stukken kip gedurende de hele kooktijd aan een gelijkmatige temperatuur worden blootgesteld.

Het zorgt ook voor een gelijkmatigere verdeling van smaken en sauzen in het gerecht. Als een groot stuk kip wordt gebruikt, blijft het midden van de kip niet gaar, terwijl de buitenste stukken te gaar kunnen worden.

Om de kip gelijkmatig te snijden en ervoor te zorgen dat de kip in de slowcooker gaar wordt, gebruikt je een scherp mes en zorgt u ervoor dat alle stukken ongeveer even groot zijn. De stukken moeten zo klein zijn dat ze in de slowcooker gaar zijn, maar niet zo klein dat ze overgaar of droog worden.

Door deze eenvoudige tips te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw kip gelijkmatig gaar wordt en vochtig en smaakvol blijft in de slowcooker. Eet smakelijk!


Slowcooking mijn passie. Ik ben een liefhebber van gezond koken en wil anderen inspireren om vaker slowcooking toe te passen. Ik combineer mijn passie voor koken met mijn liefde voor schrijven en ondernemen en woon een groot deel van het jaar in Frankrijk waar ik geniet van heerlijke lunches tussen de middag.

— Els, oprichter cookingslow.nl


Vergelijkbare berichten