Ga terug
perfecte rollade

Slowcooker rollade

Gang Hoofdgerecht

Equipment

  • slowcooker

Ingrediƫnten
  

  • 1 rollade (varkens- of rundvlees) (varkens- of rundvlees)
  • 2 uien in plakjes
  • 4 tenen tenen knoflook geperst
  • 1 kopje bouillon of fond
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 eetlepel bloem (optioneel)
  • 2 eetlepels boter
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: groenten zoals wortelen, prei of aardappelen

Instructies
 

  • Verwarm de slowcooker op stand laag.
  • Smelt de boter in een pan en bak de ui en knoflook hierin aan tot ze zacht zijn. Voeg eventueel bloem toe en bak nog een minuut mee.
  • Voeg de bouillon of fond toe aan de pan en roer goed. Voeg mosterd toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Leg de rollade in de slowcooker en schenk de saus eroverheen.
  • Voeg eventueel groenten toe.
  • Sluit de slowcooker af en laat de rollade garen op stand laag voor ongeveer 6-8 uur of op stand hoog voor ongeveer 4 uur.
  • Controleer tijdens het garen of er nog voldoende saus in de slowcooker is. Roer eventueel.
  • Haal de rollade uit de slowcooker en laat hem even rusten voordat je hem aansnijdt. Serveer de rollade met de saus en eventueel groenten.