Ga terug

Slowcooker Gehaktballetjes in Tomatensaus

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans

Ingrediƫnten
  

  • 500 gram 500 gram gehakt (half om half)
  • 1 Ui
  • 2 teentjes Knoflook, fijngehakt
  • 1 Ei
  • 1/2 kopje Paneermeel
  • Peper en zou naar smaak
  • 1 blik Tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 blikje Tomatenpuree (70 gram)
  • 1 theelepel Gedroogde oregano
  • 1 theelepel Gedroogde basilicum
  • 1 theelepel Paprikapoeder
  • 1/2 kopje Groenteboullon

Instructies
 

  • In een kom meng je het gehakt met ui, knoflook, ei, paneermeel, zout en peper.
  • Meng in een kom de tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano, basilicum, paprikapoeder en bouillon.
  • Vorm hiervan kleine gehaktballetjes.
  • Verhit een beetje olie in een pan en bak de gehaktballetjes kort aan alle kanten totdat ze lichtbruin zijn.
  • Leg de gehaktballetjes in de slowcooker.
  • Giet dit mengsel over de gehaktballetjes in de slowcooker.
  • Zet de slowcooker aan op de lage stand en laat het geheel 4-6 uur sudderen, of tot de gehaktballetjes gaar zijn en de smaken goed zijn vermengd.

Notities

Serveer de gehaktballetjes in tomatensaus bijvoorbeeld met pasta, rijst of aardappelen. Smakelijk eten!
QR Code linking back to recipe