Ga terug
vegetarische chili uit de slowcooker

Slowcooked vegan chili

Gang Hoofdgerecht

Equipment

  • slowcooker

Ingrediënten
  

  • 1 blik kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 blik maïs, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 kleine courgette, in blokjes gesneden
  • 1 kleine aubergine, in blokjes gesneden
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 grote ui, in kleine blokjes gesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels chilipeper
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel cayennepeper (optioneel)
  • 1 kopje groentebouillon
  • Zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook aan tot ze glazig zijn. Voeg de chilipeper, komijn, paprika, koriander, oregano en cayennepeper toe en bak nog 1 minuut.
  • Plaats alle ingredienten in de slowcooker. Voeg de bouillon toe en roer om alles te combineren.
  • Zet de slowcooker op low en laat de chili minimaal 6-8 uur koken. Roer af en toe om te voorkomen dat de chili aanbrandt.
  • Proef de chili en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Serveer de chili met rijst, quinoa of gebakken aardappelen en garneer met gehakte koriander en eventueel een beetje vegan sour cream. Geniet ervan!