Ga terug

Slowcooked sperziebonen

Gang Hoofdgerecht

Equipment

  • slowcooker

Ingrediƫnten
  

  • 500 gram sperziebonen, schoongemaakt en afgeknipt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel Zout en peper naar smaak
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kopje water

Instructies
 

  • Doe de sperziebonen, ui en knoflook in de slowcooker.
  • Voeg het zout, de peper en de olijfolie toe en roer alles goed door elkaar.
  • Giet het water erbij. Wil je de bonen zachter? Voeg dan meer water toe.
  • Zet de slowcooker op laag en laat het 4-6 uur lang koken, of tot de sperziebonen gaar zijn naar wens.
  • Serveer de sperziebonen warm en geniet van de heerlijke smaak!

Notities

Je kunt ook experimenteren met extra kruiden en specerijen om het recept nog meer naar jouw smaak aan te passen.
QR Code linking back to recipe