Ga terug
slowcooker focaccia brood

Slowcooked focaccia

Gang Bijgerecht

Equipment

  • slowcooker

Ingrediënten
  

  • 500 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel droge gist
  • 2 eetlepels olijfolie, plus extra voor invetten
  • 1/2 kopje lauwwarm water
  • 1/4 kopje lauwwarm melk
  • zeezout en grofgemalen zwarte peper voor de garnering (optioneel)

Instructies
 

  • Meng in een grote kom de bloem, zout, suiker en gist. Voeg de olijfolie toe en meng goed.
  • Voeg het lauwwarm water en melk toe en kneed tot een zacht deeg is gevormd.
  • Vet de bodem en wanden van de slowcooker in met olijfolie. Plaats het deeg in de slowcooker, dek af met de deksel en zet de slowcooker op de “high” setting. Laat het deeg rijzen gedurende 1 uur.
  • Verwijder de deksel van de slowcooker. Gebruik een vork om gaatjes in het deeg te prikken en druppel er wat olijfolie over. Bestrooi met flaked zeezout en grofgemalen zwarte peper naar smaak.
  • Zet de deksel weer op de slowcooker en bak het brood gedurende 2 uur, of tot het gaar is. Controleer tijdens het bakken regelmatig of het brood gaar is door een thermometer in het midden van het brood te steken; het brood is gaar als de interne temperatuur tussen de 88-93 °C is.
  • Zet de deksel weer op de slowcooker en bak het brood gedurende 2 uur, of tot het gaar is. Controleer tijdens het bakken regelmatig of het brood gaar is door een thermometer in het midden van het brood te steken; het brood is gaar als de interne temperatuur tussen de 88-93 °C is.

Notities

Note: deze focaccia is een soort van Italiaanse plattebrood. Je kunt de smaak varieren door andere kruiden of olijven toe te voegen aan het deeg.