Ga terug
slowcooker appeltaart met kruiden

Slowcooked appeltaart met kruiden.

Gang Tussendoortje

Equipment

  • slowcooker

Ingrediënten
  

  • 1 kop bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel kaneel
  • ¼ theelepel nootmuskaat
  • snufje kruidnagel
  • 6 eetlepels boter, op kamertemperatuur
  • ¾ kopje suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 8 eetlepels appelmoes (zelfgemaakt of uit de winkel)
  • 2 kopjes geschilde en geraspte Granny Smith appels

Instructies
 

  • Klop in een kom de bloem, bakpoeder, zout, kaneel, nootmuskaat, piment en kruidnagel door elkaar.
  • Klop in een andere kom de boter en suiker tot een luchtig mengsel. Klop er één voor één de eieren door en roer er dan het vanille-extract door.
  • Voeg de helft van de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en meng tot het net gecombineerd is. Roer de appelmoes erdoor en spatel de geraspte appels erdoor.
  • Giet het beslag in een ingevette slow cooker en gebruik stand low gedurende 4-5 uur. Test even met een sateprikker in het midden of hij wel gaar is.
  • Laat de taart 10 minuten afkoelen voordat u hem in plakken snijdt en serveert. Eet smakelijk!