Ga terug

Romige kippensoep

Gang Hoofdgerecht

Equipment

  • slowcooker

Ingrediënten
  

  • 4 kipfilets of 6 kippendijen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3-4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 4 wortels, in plakjes
  • 3-4 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 1 liter water
  • 1 theelepel heelepel tijm
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 laurierblad
  • Zout en peper naar smaak
  • 200 ml slagroom, kokosmelk of haverroom
  • 2 eetlepels maïzena (optioneel, voor extra binding)

Instructies
 

  • Voeg alle ingrediënten (behalve de room en maïzena) toe aan de slowcooker.
  • Zet op LOW gedurende 6–8 uur, of op HIGH voor 3–4 uur.
  • Haal de kip eruit, trek uit elkaar met twee vorken, en voeg terug in de pan.
  • Meng de maïzena met 2 eetlepels water en roer door de soep.
  • Voeg als laatste de room toe en roer door. Laat nog 15–30 minuten op LOW warm worden.
  • Verwijder het laurierblad en serveer warm.
QR Code linking back to recipe