Ga terug

Rendang

Gang Hoofdgerecht

Equipment

  • slowcooker

Ingrediënten
  

  • 1 kg rundvlees in blokjes gesneden
  • 1 blik kokosmelk
  • 3 stengels citroengras, gekneusd
  • 5 limoenblaadjes
  • 3 rode pepers, fijngehakt (pas toe naar smaak)
  • 5 sjalotten, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel suiker

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten in de slowcooker en roer goed door elkaar.
  • Zet de slowcooker op ‘laag’ en laat het gerecht 8-10 uur langzaam garen.
  • Haal de citroengrasstengels en limoenblaadjes uit de slowcooker en serveer de rendang met rijst.
  • Tip: voeg wat extra groenten toe aan het gerecht voor meer variatie en smaak!
QR Code linking back to recipe