Ga terug
Patatje stoofvlees

Patatje met Belgisch stoofvlees

Gang Hoofdgerecht

Equipment

  • slowcooker
  • Airfryer als optie voor de frietjes

Ingrediƫnten
  

  • 1 kilo blokjes vlees (rund)
  • 2 uien, in halve ringen
  • 4 tenen knoflook, fijn gehakt
  • 2 wortels, in plakjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1/2 kop 1/2 kop rode wijn
  • 1 bouillonblokje
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepels tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 eetlepels boter
  • Peper en zout naar smaak

Instructies
 

  • Verhit de boter in een pan en bak het vlees aan totdat het goudbruin is. Doe dit op een middelhoog vuur.
  • Voeg de ui, knoflook, wortel, selderij, tomatenpuree, wijn, bouillonblokje, bloem, suiker, paprikapoeder, tijm en laurierblaadjes toe aan de pan en roer om te combineren.
  • Giet de inhoud van de pan over in de slowcooker en doe de deksel op de pan.
  • Zet de slowcooker op stand laag en laat het sudderen. En laat het ook gedurende de hele tijd op de laagste stand koken.

Notities

Hou je niet van rode wijn? Probeer dan eens bier. Uiteraard kun je het vlees ook prima laten sudderen zonder alcohol.