Ga terug

Italiaanse tomatensaus

Gang Hoofdgerecht

Equipment

  • slowcooker

Ingrediƫnten
  

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 blik gepelde, gehakte tomaten (400 g)
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper

Instructies
 

  • Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin het rundergehakt tot het gaar is. Voeg de ui en knoflook toe en bak nog enkele minuten mee.
  • Voeg het blik gepelde, gehakte tomaten, de Italiaanse kruiden, basilicum, oregano, peterselie, suiker, zout en peper toe aan het rundergehaktmengsel en roer goed door.
  • Schenk het rundergehaktmengsel met de tomatensaus in de slowcooker en zet deze op de lage stand. Laat de saus minstens 4 uur pruttelen tot de saus is ingedikt en de smaken goed zijn opgenomen.
  • Maak eventueel de saus op smaak met extra zout en peper naar smaak. Serveer de saus bijvoorbeeld met pasta of lasagne.
QR Code linking back to recipe