Ga terug

Hachee uit de slowcooker

Gang Hoofdgerecht

Ingrediƫnten
  

  • 800 gram runderriblappen (op kamertemperatuur, in blokjes van 3 cm)
  • 800 gram uien (in grove halve ringen)
  • 2 eetlepels roomboter of ghee (om te bakken)
  • 500 ml runderbouillon (bij voorkeur verse bone broth)
  • 2 eetlepels appelazijn of natuurazijn (het zuur maakt het vlees mals)
  • 2 eetlepels appelstroop (voor de diepe, donkere kleur en balans)
  • 3 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 10 zwarte peperkorrels
  • 2 plakjes ontbijtkoek (om de saus te binden en te zoeten)
  • Zout naar smaak

Instructies
 

  • Vlees aanbraden: Verhit de boter in een koekenpan. Schroei de blokjes rundvlees op hoog vuur rondom bruin. Doe dit in porties om te voorkomen dat het vlees gaat koken. Leg het vlees in de slowcooker.
  • Uien fruiten: Bak de uienringen in het achtergebleven bakvet tot ze glazig en lichtbruin zijn. Voeg ze toe aan de slowcooker.
  • Blussen: Giet een deel van de bouillon in de koekenpan om de aanbaksels (de smaak!) los te roeren. Giet dit over het vlees.
  • Smaakmakers: Voeg de rest van de bouillon, azijn, appelstroop, laurier, kruidnagel en peperkorrels toe. Roer even voorzichtig door.
  • Garen: Zet de slowcooker op LOW voor 7 tot 8 uur. (Heb je haast? 4 tot 5 uur op HIGH kan, maar LOW heeft de voorkeur).
  • Binden: Voeg in het laatste uur de twee plakjes ontbijtkoek (in blokjes) toe. Deze lossen volledig op en binden de saus op een natuurlijke manier.
  • Afwerking: Verwijder voor het serveren de laurierblaadjes en de kruidnagels (indien vindbaar). Breng eventueel verder op smaak met een snuf zout.
QR Code linking back to recipe