Lagen maken: Doe de afgespoelde spliterwten onderin de slowcooker. Dit is belangrijk voor een gelijkmatige garing.
Groenten en Vlees: Voeg de knolselderij, wortel, ui en prei toe. Leg de schouderkarbonades en spekblokjes bovenop de groenten.
Vocht: Giet het water of de bouillon erbij tot alles net onder staat (niet te veel, de groenten laten ook vocht los).
Garen: Zet de slowcooker op Low voor 8 tot 10 uur. Heb je minder tijd? Dan kan het op High voor 5 uur, maar de Low-stand geeft een beter resultaat.
Pluizen: Haal na de kooktijd het vlees (de karbonades) uit de pan. Verwijder de botjes, pluis het vlees met twee vorken uit elkaar en doe het terug in de soep.
Finishing Touch: Roer de soep goed door; je zult zien dat de erwten nu volledig uit elkaar vallen. Voeg de plakjes rookworst en peterselie toe en laat nog 15 minuten opwarmen.