Ga terug

Erwtensoep

Snert gemaakt in de slowcooker
Gang Soep
Porties 6

Ingrediƫnten
  

  • 500 gram spliterwten (goed afgespoeld)
  • 400 gram schouderkarbonade (met been voor extra smaak)
  • 250 gram 250g gerookt spek (in blokjes)
  • 1 grote 1 grote knolselderij (in kleine blokjes)
  • 2 dikke stengels prei (in ringen)
  • 2 winterwortels (in plakjes)
  • 2 uien (gesnipperd
  • 5 liter water (of runderbouillon voor extra diepgang)
  • 1 bosje bladpeterselie (fijngehakt)
  • 1 rookworst (pas toevoegen aan het eind)
  • Peper en zout naar smaak

Instructies
 

  • Lagen maken: Doe de afgespoelde spliterwten onderin de slowcooker. Dit is belangrijk voor een gelijkmatige garing.
  • Groenten en Vlees: Voeg de knolselderij, wortel, ui en prei toe. Leg de schouderkarbonades en spekblokjes bovenop de groenten.
  • Vocht: Giet het water of de bouillon erbij tot alles net onder staat (niet te veel, de groenten laten ook vocht los).
  • Garen: Zet de slowcooker op Low voor 8 tot 10 uur. Heb je minder tijd? Dan kan het op High voor 5 uur, maar de Low-stand geeft een beter resultaat.
  • Pluizen: Haal na de kooktijd het vlees (de karbonades) uit de pan. Verwijder de botjes, pluis het vlees met twee vorken uit elkaar en doe het terug in de soep.
  • Finishing Touch: Roer de soep goed door; je zult zien dat de erwten nu volledig uit elkaar vallen. Voeg de plakjes rookworst en peterselie toe en laat nog 15 minuten opwarmen.
QR Code linking back to recipe