Wat is een crockpot express?

De crockpot express is een multi-cooker die is ontworpen om u te helpen al uw maaltijden in één pan te maken. Dit apparaat heeft een aantal functies, waaronder koken onder druk, langzaam koken en zelfs stomen. En omdat hij zo veelzijdig is, kan de crockpot express worden gebruikt om alles te maken, van soep tot cake!

Wat is een crockpot express en wat kan het doen?

De crockpot express is een multi-cooker ontworpen om u te helpen al uw maaltijden in één pot te maken. Dit apparaat is perfect voor mensen die weinig tijd hebben, want het kan alles, van koken onder druk tot langzaam koken tot stomen.

  • De crockpot express is een multi-cooker, wat betekent dat hij meerdere taken in één pan kan uitvoeren. Dit bespaart tijd en energie.
  • De crockpot express is perfect voor mensen die weinig tijd hebben, want hij kan alles, van koken onder druk tot langzaam koken tot stomen.
  • Dit apparaat is ook veelzijdig, wat betekent dat het kan worden gebruikt om verschillende gerechten te maken.

Wat is het verschil tussen de crockpot expres en een slowcooker?

Hoewel zowel de crockpot express als de slowcooker kunnen worden gebruikt om voedsel te bereiden, zijn er een paar belangrijke verschillen tussen de twee.

Om te beginnen kan de crockpot express meer taken uitvoeren dan een slowcooker, zoals koken onder druk en stomen.

Bovendien is de crockpot express kleiner van formaat dan een slowcooker, dus het kan een goede optie zijn voor mensen met beperkte ruimte op het aanrecht.

Ten slotte is de crockpot express meestal duurder dan een slowcooker.

Koken onder druk vs. langzaam koken – wat is beter voor je?

Langzaam koken is een goede optie als je vlees of groenten langzaam wilt garen om hun smaak beter tot zijn recht te laten komen. Maar als je haast hebt, is hogedruk koken de betere optie.

Met hogedruk koken kunt je het eten in minuten in plaats van uren koken, en het behoudt nog steeds al zijn smaken.

Dus, als je op zoek bent naar een snelle en gemakkelijke manier om uw maaltijden te bereiden, is hogedruk koken de juiste keuze!

Er is discussie over de vraag of langzaam koken gezonder is dan koken onder hoge druk. Sommige mensen geloven dat de lage en constante warmte van langzaam koken meer voedingsstoffen in het voedsel bewaart, terwijl anderen beweren dat de hoge druk en kortere kooktijd van hogedruk koken beter is voor het behoud van voedingsstoffen.

Uiteindelijk maakt het waarschijnlijk niet uit welke methode je kiest – beide hebben hun voordelen.

Gerechten die je kan maken in een crockpot express.

  • Vlees: voor vleesgerechten en stoofpotjes
  • Bonen: om een heerlijke chili con carne te maken
  • Rijst/risotto: rijst neemt zo heel veel water op en is snel klaar!
  • Yogurt: maak in 9 uren je eigen yoghurt!
  • Kip: gaar een hele kip in een half uur
  • Dessert: hiermee maak je je eigen pudding
  • Soep: razendsnel een smaakexplosie van een soep op tafel

Zelf yoghurt maken in een crockpot express.

Wil je echt eens uit je comfortzone met dit apparaat? Ga dan eens voor zelf yoghurt maken (of andere desserts). Ideaal als gezond toetje. Maar je kunt natuurlijk ermee ontbijten. Laat het een inspiratie zijn voor lekker en gezond koken en eten.

Ingrediënten:

  • 1 kwart melk
  • 1 eetlepel gewone yoghurt met levende culturen

Instructies:

  1. Giet de melk express in de crockpot.
  2. Voeg de yoghurt toe en roer om te combineren.
  3. Sluit het deksel en kook 8-9 uur op laag, of 4-5 uur op hoog, tot de yoghurt is ingedikt.
  4. Haal van het vuur en laat iets afkoelen voor het opdienen.

Slowcooking mijn passie. Ik ben een liefhebber van gezond koken en wil anderen inspireren om vaker slowcooking toe te passen. Ik combineer mijn passie voor koken met mijn liefde voor schrijven en ondernemen en woon een groot deel van het jaar in Frankrijk waar ik geniet van heerlijke lunches tussen de middag.

— Els, oprichter cookingslow.nl


Vergelijkbare berichten